Els canelons que van desbancar l’arròs per Sant Esteve

La tradició de servir aquest àpat el dia 26 té poc més d’un segle

Pot semblar extrany, però fins a principis del segle XX, el plat típic del dia de Sant Esteve era l’arròs, per la mateixa raó que els canelons: permetia aprofitar les restes de carn de l’escudella i el rostit del dinar de Nadal. Els canelons, d’orígens italitans, es van introduir durant el segle XVIII, però el canvi de tendència es fixa a partir de l’any 1911, quan Ramon Flo, fundador de la marca El Pavo, comença a elaborar-ne la pasta i alleugera els cuiners i cuineres d’elaborar de manera artesanal aquest element bàsic i essencial. Avui dia la tradició que marca que els canelons es facin a partir del menjar que sobra per Nadal no sempre es respecta i sovint es fan especialment per a aquest dinar. I és que canelons per Sant Esteve continua sent una jugada tant clàssica com mestra.

Si voleu recuperar la tradició de l’arròs, us deixem un enllaç a una de les receptes.

Si manteniu la fidelitat als canelons, aquí teniu la recepta més tradicional.

I si voleu innovar alhora que barregeu aquestes dues tradicions, us enllacem una recepta de canelons amb pasta d’arròs amb verdures i gambes.

 

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies