L’Home dels Nassos recorre Nou Barris per acomiadar el 2018

La Colla Gegantera acompanya el personatge tradicional que només es deixa veure el 31 de desembre

Només el podem veure un cop l’any i aquest cop sabem on i quan. A les 11h l’Home dels Nassos sortirà en cercavila des del mercat de la Mercè (al passeig de Fabra i Puig, 270) i recorrerà el carrer del Dr. Pi i Molist, el passeig de Verdum i pujarà pel passeig de Valldaura fins al Mercat de la Guineueta. La Colla Gegantera de Nou Barris l’acompanyarà en aquest passeig que servirà per acomiadar el 2018.

L’Home dels Nassos és una figura de l’imaginari popular  que es deixa veure —o no— el darrer dia de l’any. La tradició mana que un dia com avui, 31 de desembre, els adults proposin com a repte a la quitxalla buscar un home amb tants nassos com dies té l’any. Els nens i nenes comencen aleshores a buscar aquest personatge, fins que dedueixen que pot ser qualsevol perquè en ser el darrer dia de l’any, al personatge només li queda un nas. Els menuts descobreixen aleshores l’enganyifa.

L’any 1997, l’associació lúdica, cultural i humorística Arca de Noè va crear un capgròs que representa l’Home dels Nassos i que passeja cada any per un racó de la ciutat on s’ha recuperat algun element del patrimoni barceloní. Aquest cop vindrà a Nou Barris. Els darrers anys, a l’home dels nassos també se’l relaciona amb un esdeveniment esportiu, ja que dóna la sortida de la darrera prova atlètica de l’any, que s’ha convertit en la Cursa dels Nassos.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies