En marxa les obres dels jocs infantils de la Zona Nord

Les actuacions arriben amb més d’un any de retard per problemes administratius

Era una de les demandes dels veïns de Ciutat Meridiana: renovar els parcs infantils de Vallcivera i Costabona.  I ara, amb gairebé dos anys de retard sobre el previst, han arribat per fi les obres. L’Ajuntament no va poder iniciar les obres abans per un problema administratiu. Des de fa temps, els veïns reclamaven la millora d’aquests tres espais per als més petits de Nou Barris.

En el cas dels parcs infantils de Vallcivera, els veïns denunciaven que ja eren molt vells. El desgast del temps i el fet de ser dels més concorreguts de la zona els havien deteriorat molt. Al parc infantil de Costabona, situat al costat del Mercat de Ciutat Meridiana, no hi havia cap element de joc, ja que se’ls van emportar per substituir-los però no van arribar mai a substituir-se. Aquests  espais s’havien de renovar fa temps, però un error tècnic a l’hora de tramitar el concurs municipal ha retardat les obres fins ara.

Aquest error tècnic no va afectar només a Nou Barris, sinó a tota la ciutat. L’endarreriment va impacientar els veïns que van arribar a instal·lar pancartes en dos dels espais reclamant les millores. L’Ajuntament es va comprometre a començar la renovació d’aquests espais abans de l’estiu. En el cas del parc infantil de Costabona, es tindran en compte criteris educatius a l’hora de triar els jocs que s’hi instal·laran. Es dissenyaran jocs de caire inclusiu, perquè els infants amb mobilitat reduïda o algun tipus de discapacitat també puguin fer-ne ús.