L’aparcament del Mercadona del solar Duero -Petrarca serà una plaça per al barri

El supermercat finançarà les obres per compensar els cinc anys que ha fet servir el terreny municipal

Han començat les obres per reurbanitzar el solar situat entre els carrers de Petrarca, Pitàgores i Duero. Es tracta d’un terreny municipal que l’Ajuntament ha llogat des de 2012 a la cadena de supermercats Mercadona i que aquesta ha fet servir com a aparcament per als clients. Ara ha expirat el conveni i el barri de Vilapicina i la Torre Llobeta recuperen l’espai. La pròpia cadena de supermercats s’encarrega de finançar les obres d’urbanització en compensació pels anys que ha fet servir el terreny.

El projecte de reurbanització consisteix bàsicament en arranjar l’àrea de jocs infantils actuals, afegir-ne una altra per a infants més grans i crear un circuit biosaludable, amb màquines per fer exercici pensades per a gent gran. A més, s’ampliarà la zona verda amb més arbustos i arbrat. Més enllà d’aquest disseny, es faran altres actuacions clàssiques en les reurbanitzacions com la introducció de l’enllumenat amb tecnologia LED, la millora de la xarxa de clavegueram i drenatge, i la xarxa de reg. També s’hi instal·larà mobiliari urbà, com bancs, papereres i un aparcament de bicicletes.

L’AV de Torre Llobeta feia temps que reclamava a l’Ajuntament que recuperés el solar, però el conveni signat el 2012 s’ha anat prorrogant a l’espera que s’inaugurés el Mercadona del Turó de la Peira (a finals de novembre). L’entitat veïnal està satisfeta amb la conversió de l’espai en un espai públic, però recorda que cal avançar en temes pendents. Aquest solar es va expropiar amb la intenció de construir equipaments per al barri, com ara una residència i un centre de dia, entre d’altres. Uns projectes que depenen de l’expropiació de les darreres peces que queden entre el carrer de Duero i Cartellà.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies