Una llosa cobreix ja el refugi antiaeri de la Florida

L’accés es pot obrir però no tan fàcilment com volia la Comissió del Centenari de la Prosperitat

Finalment una llosa cobreix l’entrada del refugi del carrer de la Florida, documentat amb el número 748 al fons de Defensa Passiva. La llosa es pot retirar però no tan fàcilment com haguessin volgut els veïns i la Comissió del Centenari de la Prosperitat, que apostaven per altre tipus d’accés que permetés veure la galeria. Els informes tècnics, però, prohibeixen les visites a l’interior. La unitat de subsòl dels Mossos d’Esquadra hi van detectar el passat mes de maig manca d’oxigen i un estat de conservació precari de l’interior. És per això que l’Ajuntament ha optat per una tapa especial per cobrir l’entrada del refugi 748.

El refugi es troba excavat a les argiles naturals o torturà, i l’entrada es troba parcialment construïda amb parets i volta catalana de maons. La galeria antibombardejos té 59 metres de llargada, un metre d’amplada i dos metres d’alçada. A aquesta s’hi accedeix a través de dues entrades, la primera, situada davant del número 30-34 del carrer de la Florida, i la segona davant del número 16 del mateix carrer. Ambdues tenen un disseny angular, per tal d’evitar que la metralla arribés a la zona de la galeria, i salven un desnivell, que a la part més profunda, arriba als 13 metres.

El refugi es va descobrir la passada primavera durant les obres de reurbanització del carrer de la Florida. Hi van treballar tècnics i un arqueòleg per estudiar-ne l’estat i buidar de terra el refugi. Es van recuperar alguns objectes com plats i olles de ceràmica, i es va fer un estudi en tres dimensions de la galeria.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies