La part alta de Torre Baró espera amb recel el seu bus a demanda

L’Ajuntament implanta un servei pioner per connectar la zona amb els serveis de la part baixa del barri

Últims preparatius a la part alta de Torre Baró per l’arribada del bus a demanda. Aviat, el veïnat podrà demanar per telèfon o amb una aplicació mòbil que un minibus passi a una hora concreta per una de les parades que s’estan instal·lant. El vehicle els portarà a la part baixa del barri i a Ciutat Meridiana, on són tots els serveis i botigues. Els veïns fa molt que reivindiquen aquesta connexió però de moment miren el bus a demanda amb recel. Queden encara uns dies i només amb la pràctica se sabrà si els dubtes desapareixen amb la pràctica.

Ara per ara, un veí de la part alta que vulgui anar al CAP, a l’escola o simplement a comprar el pa, ha de baixar caminant els forts pendents o agafar dos autobusos: un fins a la Guineueta i un altre fins a Ciutat Meridiana o la part baixa del barri. Els veïns fa temps que es queixen que aquest trajecte de cinc minuts en cotxe es converteix en 45 amb el transport públic. Però els forts pendents impedeixen que els busos puguin pujar fins a la part alta de Torre Baró per dins el barri. Ara l’Ajuntament prepara l’estrena d’un servei pioner, le bus a demanda. Un minibus recollirà els usuaris que prèviament hagin sol·licitat el servei a través del telèfon o d’una aplicació mòbil, a poder ser amb dues hores de marge per assegurar-ne la puntualitat del bus. Es tracta d’una prova pilot que s’avaluarà durant dos anys i que funcionarà els feiners de 7 a 20.30h, dissabtes de 8 a 20.30h i festius de 9 a 20.30h.

De moment els veïns veuen amb recel el servei a demanda, sobretot perquè creuen que la gent gran del barri no s’hi podrà adaptar. “Que el posin però jo no puc, jo no sé trucar per telèfon – Lorenza Severo, un veïna veterana- No sé trucar. Ho estan posant tot millor, però per a gent que sàpiga.” Per a altres, el problema és la planificació prèvia i la cobertura d’internet a la zona, com explica Laura Bercal, una altra veïna: “A casa no tinc cobertura gairebé mai perquè estic ficada a la muntanya, i si un dia ho necessito no el podria fer servir. A més, que mentre el truques, ja he arribat abaix a la Meridiana amb el meu nen. No em llevaré a les 6h per trucar que vingui a les 8h”. De moment l’Ajuntament engega una campanya per informar els veïns i resoldre dubtes.

En paral·lel s’han fet algunes adaptacions urbanístiques. S’hi ha instal·lat noves marquesines o parades al barri i s’han canviat els sentits de circulació dels carrers de Castellví, que ara és només de pujada) i de Lliçà, que ara és de baixada.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies