Les entitats de l’Ateneu la Bòbila es reubicaran en equipaments del barri durant les obres

S’acosten les postures amb l’Ajuntament de cara a un trasllat al mes de febrer

Tot i que inicialment s’oposaven a la idea de separar-se, finalment les 17 entitats que composen l’Ateneu la Bòbila accepten reubicar-se entre els diferents equipaments proposats per l’Ajuntament durant les obres de remodelació de la plaça de Sóller i del propi ateneu, tot i que volen negociar un parell d’espais més, al mateix temps que valoren la millor manera d’encabir les activitats coordinant-se amb la resta d’equipaments. Les obres estan previstes per al febrer i tindran una durada de 15 mesos.

Comença el compte enrere per a l’inici de les obres que han de transformar completament la plaça de Sóller. Aquestes obres també afecten l’Ateneu la Bòbila, ja que l’equipament creixerà un pis, per guanyar visibilitat i espai al lloc on ara són els porxos de la Sóller. Per tant, les entitats que conformen la Bòbila volen concretar ja quan, com i on es traslladaran. Han descartat la reivindicació inicial de mantenir-se en un únic espai, ja que necessiten un equipament de mil metres quadrats i l’únic que havien trobat, l’antiga escola Deià, es troba en reformes per a nous usos. Així doncs, accepten la idea de l’Ajuntament de repartir-se en diversos equipaments, molt propers entre si, com són el Centre Cívic Can Verdaguer, el Casal de Gent Gran de Maladeta i algun espai de l’Escola Palma de Mallorca. “Estem arribant ja al final del camí, ha estat dur, i ara mateix estem en aquest moment d’equiparar quines són les necessitats a la realitat que té el territori de  poder assumir l’activitat, el material, els projectes i al final l’energia. – afirma Albert Villacampa, president de l’AV Porta- El que no volem és que es perdi l’energia o que es dispersi. Continuant concentrant-la tot i que els espais potser no tindran la unitat que demanàvem.”

A la llista d’equipaments disponibles, les entitats volen afegir un parell de locals més, les seus de l’AV Porta i d’AFEM (Associació de Famíles per la Salut Mental de Nou Barris). Dos espais que necessiten una actualització, com la instal·lació de wifi o climatització i que un cop reoberts, es podrien conservar per al teixit social del barri. “L’objectiu és obrir espais al territori i consolidar-los, no només obrir-los, sinó consolidar-los com a punt de trobada. –assegura Villacampa- Per tant crec que aquesta època de separació d’espais ens pot arribar a cohesionar amb altres espais que ara tenen un rol secundari però que poden agafar un paper molt important en la dinamització del territori.” En paral·lel també volen demanar l’ús del teatre de l’antiga escola Deià per a casos puntuals, com a concerts o assemblees de barri.

Tot plegat esperen assolir-lo en una reunió amb Districte, la setmana vinent. Més enllà, volen que prevalgui la coordinació i el consens amb les entitats que han de rebre’ls en els diferents equipaments. Per això demanen planificació i concreció dels terminis i les condicions d’ús de cada espai.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies