Porta reclama que es bategi oficialment la ‘plaça dels Maquis’

El nom va ser triat en un procés participatiu fa un any però no ha passat encara a Nomenclàtor

L’AV Porta va organitzar fa un any un procés participatiu per triar un nom per la fins aleshores anomenada com a plaça del carrer d’Alcúdia. Es tracta de l’espai situat entre els carrers d’Alcúdia, Valldemossa i Deià. Una plaça amb mobiliari urbà i un parc infantil que no té nom oficial. Després de les votacions i deliberacions, el nom guanyador va ser el de plaça dels Maquis. La queixa veïnal ve perquè, un any després, el nom encara no ha passat per la Taula de Memòria Històrica de Nou Barris, com a pas previ per introduir-se a Nomenclàtor. Segons Districte, aquest tema està en espera d’entrar en un ordre del dia de la Taula mentre que, a l’altra banda, els veïns no entenen el retard. En aquest entretemps, el nom s’ha començat a utilitzar entre el veïnat de forma popular.

A l’hora de triar el nom de la plaça, l’associació de veïns va apostar per deixar de banda noms personals, tant d’homes com de dones. El nom amb més vots va ser, en realitat, plaça de les Àvies, però com ja existeix una altra plaça al barri que es diu ‘dels Avis’, es va optar per modificar aquest nom existent pel de plaça de les Àvies i Avis, i quedar-se amb la segona opció, la dels Maquis. Es dona el cas que ben a prop de la plaça va morir en una emboscada de la policia el darrer maqui, Facerias.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies