Nou Barris celebra l’Any Nou Xinès

Una cercavila de lleons i dracs tradicionals encetaran el seguit d’actuacions a la plaça d’Àngel Pestaña

El nostre districte acull avui, per segon cop, la festa que marca l’inici de l’any segons el calendari xinès, que oficialment comença el 5 de febrer. L’entitat de cultura xinesa AMANECER organitza la festa amb la col·laboració de diverses entitats del territori, com ara 9 Barris Acull, el Casal de Barri de la Prosperitat i els eixos comercials. Tot començarà a les 12h a la plaça Major de Nou Barris. Des d’aquí partirà una cercavila amb dracs i lleons xinesos, tot un espectacle que arribarà fins a la plaça d’Àngel Pestaña, on està previst que s’hi duguin a terme una sèrie d’actuacions, també amb toc tradicional, a partir de les 13h.

L’any que estrenaran els xinesos és el del Porc, el dotzè dels animals que, segons la llegenda, van anar a acomiadar-se seguint la crida que Buda va fer abans de partir la Terra. L’Any del Porc es considera d’abundància, prosperitat i salut, de manera que es creu que els nens i nenes que neixen dins de l’Any del Porc seran feliços i honrats, i també que és un període òptim per fer inversions.

L’Any Nou Xinès, també anomenat “Any Nou Llunar” o “Festival de la Primavera”, és la celebració més significativa de la Xina. Es defineix com el primer dia del primer mes en el calendari tradicional xinès. A diferència del calendari occidental, que es basa en un calendari solar, el calendari oriental xinès es basa en un calendari lunisolar, és a dir, la data indica tant la fase de la lluna com l’època de l’any solar.  El calendari lunar xinès és el registre més llarg cronològic de la història, ja que data de 2.637 a. de C., quan es va introduir el primer cicle del zodíac.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies