Dimecres, febrer 28, 2024
La ProsperitatUrbanisme

La Prosperitat estrena un parc infantil inclusiu

L’àrea de jocs de la plaça dels Nou Pins incorpora criteris de diversitat funcional

Nou Barris ha inaugurat la primera de les dues àrees de joc infantil que s’han dissenyat amb criteris inclusius. L’objectiu d’aquesta nova mirada a l’hora de definir els jocs i l’espai és que tots els nens i nenes puguin jugar plegats.  La primera de les noves àrees s’acaba d’inaugurar a la plaça dels Nou Pins, al barri de la Prosperitat. A dins, s’han eliminat les barreres arquitectòniques, s’han rebaixat el nivell dels jocs com ara els puzles i s’hi ha instal·lat un gronxador adaptat per als infants que ho necessitin.

La idea de construir les noves àrees sota aquests criteris va sorgir d’una veïna de Nou Barris. Una mirada que es tindrà en compte a l’hora de fer els nous parcs infantils. “Arrel de la proposta d’una veïna vam començar a treballar no només des de Districte, sobretot des de l’Àrea d’ecologia urbana, en plantejar que els parcs infantils puguin ser adaptats i inclusius ”, explica Carolina Recio, consellera portaveu de Nou Barris. Aquest tipus d’instal·lacions permeten que els infants puguin jugar plegats sense tenir en compte les diversitats de cadascú.  “És una bona manera des de ben petits de conviure i d’entendre la diversitat, perquè segurament els nens i nenes també es plantegen el per què són els gronxadors tan grans o per què hi ha rampes? – comenta Recio –  I de la mateixa manera també ajudarà als nens i nenes més petits a accedir a tot arreu. És un mirada molt àmplia de la inclusió i de la diversitat.”

En breu s’inaugurarà també una segona àrea de jocs infantils inclusiva al barri de Ciutat Meridiana, que actualment està en fase d’obres. La idea del Districte de Nou Barris és que a partir d’ara tots aquests criteris estiguin inclosos en el disseny de les futures àrees de joc i que s’estenguin per tota la ciutat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies