Les entitats donen suport als activistes acusats de desordres públics i danys a Serveis Socials al 2014

Un manifest recorda que Filiberto Bravo, president de l’AV Ciutat Meridiana, ni tan sols era a l’oficina durant els fets

Avui estan citats a la Ciutat de la Justícia el president de l’AV Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo, i dos veïns més, Antoni Tallada, actualment conseller del Districte i en aquell moment portaveu de l’associació 500x 20, i Steve Cole per un “delicte de desordres públics i danys”. Estan acusats pels fets del 22 d’octubre de 2014. Aquell dia, a l’època més intensa de desnonaments, la tensió després d’aturar-ne dos en un matí va fer que un grup de veïns i veïnes entrés a l’oficina de Serveis Socials de la Zona Nord per reclamar solucions, i es produissin algunes destrosses materials. Els tres acusats afronten la jornada amb el suport de veïns i entitats, com la FAVB, la CONFAVC, la Coordinadora d’Entitats i Associacions de Veïns de Nou Barris, la Coordinadora Cultural de 9 Barris i altres entitats de la Zona Nord i de la resta del districte. Totes elles s’han citat a les 9h a la Ciutat de la Justícia. En un manifest, recorden que en el cas del president de l’AV Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo, es dona el cas que ni tan sols era al lloc dels fets. “L’informe el situa al lloc dels fets, però l’acusació sap perfectament que no hi era present per motius que es poden demostrar ja que durant l’acció estava reunit amb el representant-comissionat per als desnonaments de l’Ajuntament, però a ells el que més els interessa és el seu cap a qualsevol preu. Per aquest motiu i per les sospitoses declaracions que fan els Serveis Socials contra el nostre infatigable President, dubtem de la veracitat de l’informe, construït amb fotos fora del lloc dels fets i fetes per la mateixa Associació de Veïns quan acompanyava un grup de joves a agafar el metro de Ciutat Meridiana.” Bravo és molt actiu en els moviments socials, especialment en els temes d’habitatge, i compta amb el suport del veïnat.

Més enllà d’aquest fet, el text critica també la resposta i el funcionament dels Serveis Socials davant el problema de l’habitatge i els desnonaments. “En aquest judici no jutjaran uns fets, ni el perquè de la reacció del veïnat aquell dia, el que es vol jutjar i criminalitzar són els activistes, el seu desig és escapçar els moviments socials que són els que estan denunciant la incapacitat i la impotència de les administracions per enfrontar el problema que ells mateixos han creat.

Poc després dels fets, el 4 de novembre de 2014 els denunciats ja van rebre el suport del veïnat i de les entitats, amb una concentració davant de la Seu del Districte. L’acte es va organitzar tan bon punt Filiberto Bravo i Antoni Tallada van rebre la citació de la Guàrdia Urbana per declarar com a imputats sobre els fets.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies