Inici d’obres a la plaça de Sóller

Els treballs transformaran aquest punt neuràlgic de Porta en un nou parc

Aquesta setmana han començat les obres de remodelació de la plaça de Sóller, un punt neuràlgic del barri de Porta. Els treballs tindran una durada llarga, un any i mig, i dotaran el barri d’un nou parc gràcies a una transformació completa de la zona.  La plaça de Sóller esdevindrà un gran espai verd amb més de cent arbres nous, a més de vegetació i arbustos nous distribuïts per tot l’àmbit. Està previst que les obres finalitzin l’agost de 2020.

Amb les obres es millorarà també l’accessibilitat, amb l’eliminació dels porxos laterals i la construcció d’una plataforma única al carrer de l’Estudiant que connectarà la plaça amb el passeig de la Ciutat de Mallorca. També s’obriran diversos camins nous que creuaran la plaça de costat a costat i la connectaran amb els equipaments de la zona.

La futura plaça de Sóller neix de la proposta guanyadora d’un concurs d’idees i d’un procés participatiu fet amb el veïnat, entitats i infants de l’Escola Palma de Mallorca.  El projecte també preveu un gran espai d’ús polivalent i de relació al centre de la plaça, alhora que mantindrà el llac de just al costat de l’edifici de l’Ateneu la Bòbila. També hi haurà diverses zones d’estada amb mobiliari urbà nou, algunes d’elles amb àrees de jocs infantils i aparells de gimnàstica per a gent gran, una àrea d’esbarjo per a gossos i un espai de relació tipus àgora on s’hi podran organitzar esdeveniments.

Paral·lelament a les obres de remodelació de la plaça, començaran també a finals de mes les obres de la remodelació de l’equipament que acull l’Ateneu la Bòbila, situat als baixos de la plaça. Abans, però. s’hauran de traslladar les entitats que ja han arribat a un acord a l’Ajuntament per a la reubicació provisional.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies