Un programa que acompanya en la recerca de feina als majors de 40 anys

Mentoring +40 és un servei personalitzat dirigit a persones amb dificultats per accedir al mercat laboral

El programa Mentoring +40 es desevolupa per primera vegada a Nou Barris. Aquesta iniciativa de Barcelona Activa s’adreça a les persones de més de 40 anys amb dificultats per accedir al mercat laboral que vulguin començar de nou en la recerca d’una feina.

Aquestes persones tindran un acompanyament personalitzat per part de voluntaris (mentors)  provinents de les entitats socials del districte que els ajudaran, orientaran i motivaran al llarg del procés. Al mentors se’ls oferirà una formació prèvia en criteris, funcions i tècniques de mentoring, en tècniques i eines per a la recerca de feina, i també sessions de coaching de suport a la funció de mentor. A més, s’establiran trobades entre els mentors i mentores per compartir experiències i aprenentatges, i podran participar en la convenció anual de la xarxa de mentors i mentores.

El projecte té una durada de quatre mesos, de març a juny. Cada persona mentora, deu en total, tutoritzarà dues persones desocupades de manera individualitzada, i hi mantindrà entre sis i nou reunions d’una hora aproximada de durada, en funció de les necessitats i l’evolució de cadascuna. A més, el programa ofereix 20 hores de capacitació en recerca de feina, i 15 hores més en desenvolupament de competències personals.

Es podran inscriure al programa un màxim de 20 persones de més de 40 anys, amb baixa qualificació, en situació d’atur des de fa almenys nou mesos i que siguin demandants d’Ocupació No Ocupat (DONO).

Les persones interessades a beneficiar-se del programa podran rebre’n tota la informació en una sessió informativa que es farà a Nou Barris Activa el dilluns 18 de febrer, de 15 a 17h. Les persones que vulguin ser mentores també tenen una sessió informativa a la seva disposició: serà el dimecres 20 de febrer, de 16 a 18 h, també a Nou Barris Activa.

Mentoring +40 és un projecte de Barcelona Activa que va néixer el 2016 i des de llavors ha dut a terme vuit sessions en set districtes de la ciutat. En aquest temps hi han participat 131 persones, el 52% de les quals són dones, el 70% tenien més de 45 anys, i el 63% amb estudis primaris, ESO o Batxillerat.

Si en voleu més informació o teniu algun dubte, us podeu adreçar a Carme Rosselló o Carol Lorenzo carol.lorenzo@barcelonactiva.cat

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies