L’Ajuntament potencia els Radars per acabar amb la solitud de la gent gran

El projecte engega una prova pilot a Porta per incrementar els usuaris i voluntaris

Ja fa quatre anys que el projecte Radars ajuda a les persones grans a 41 barris de Barcelona. Enguany el projecte ha iniciat una prova pilot en una zona del barri de Porta on hi viuen més de 300 persones majors de 65 anys. A partir dels comerços, centres d’atenció primària, escoles i voluntaris es detecten persones grans vulnerables que podrien estar en una situació d’aïllament. L’objectiu d’aquest programa és detectar-les i pal·liar la seva solitud a través d’activitats, serveis i fent xarxa amb veïns i equipaments.

El centre cívic Can Verdaguer ha celebrat una de les xerrades adreçades a possibles usuaris i voluntaris que vulguin participar en el projecte, totalment gratuït per als ciutadans. La majoria dels assistents han estat convidats per carta o a través dels diferents serveis i equipaments del barri. D’aquesta manera han pogut conèixer la iniciativa que des de fa temps es va engegar al territori. Una usuària i un voluntari han explicat les seves experiències i com el programa Radars els hi ha canviat la vida. “Entrar en el projecte m’ha tret anys del damunt, ara tinc ganes de riure de parlar, de sortir, de passejar i de tot.- explica Isabel Calle, una de les usuàries del projecte Radars a Porta-  Això és el millor que hi ha. Això es fantàstic, els hi dic a tothom que vingui, perquè les excursions que fan i tot, i a més és gratis.”

El programa té dues vessants. Per una banda busca voluntaris que facin de radar. Aquests només han de parar una mica d’atenció a la vida diària de les persones grans que tenen més a prop. Si es detecta qualsevol canvi en el comportament, aspecte o es creu que poden estar en situació d’aïllament el voluntari es posa en contacte amb el projecte Radars. Des d’allà es truca o s’accedeix a la persona i s’intenta ajudar-la. Els voluntaris poden ser tan veïns com equipaments, serveis, entitats o qualsevol agent que forma part de la vida del barri. Aquests també participen activament en la taula de decisions de Radars i en moltes de les accions del projecte.  L’altre vessant són els usuaris, que s’han d’inscriure al projecte per rebre un seguiment via trucada amb la gent projecte. A més, reben invitacions per fer activitats i excursions.  Tot plegat està coordinat per Serveis Socials.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies