L’Escola Àgora demana a l’Audiència mesures contra l’incivisme d’usuaris de l’alberg de sensesostre

Districte es compromet a fer un pla de xoc que augmenti la neteja i la presència de la Guàrdia Urbana

 

Representants de les famílies de l’Escola Àgora van encetar ahir els torns de paraula de l’Audiència Pública per explicar la situació que es viu als voltants del centre des de fa temps. Segons afirmen, alguns usuaris del Centre Residencial de Primera Acollida de Nou Barris (l’alberg per a sensesosostres situat al carrer de Marie Curie) volten per l’entorn de de l’escola deixant ampolles de vidre trencades i fins i tot algunes xeringues. Pares i mares van demanar solucions “pel bé dels nens i nenes i pel bé dels sensesostre”, sense entrar a criticar l’equipament, que consideren necessari davant la vulnerabilitat d’aquestes persones. La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va afirmar conèixer aquesta situació i que està en marxa des de fa temps un estudi per engegar un pla de xoc integral elaborat entre Districte, Guàrdia Urbana, el Centre Residencial de Primera Acollida i els tècnics de Gestió de Conflictes entre altres agents implicats. Ara per ara, però, Sanz es va comprometre a augmentar la neteja als matins perquè els alumnes no es trobin brutícia o xeringues a l’entrada a l’escola, i a garantir la presència de la Guàrdia Urbana a l’hora de la sortida de l’escola.

El segon tema exposat per un altre grup de veïns gira al voltant de les obres de la nova àrea de gossos de Can Dragó, que s’està construint a pocs metres de l’actual, un recinte vell i petit. Els portaveus de la Plataforma Reubicación Pipican Can Dragó demanen, tal com indica el nom, que s’aturin les obres i l’àrea de gossoses porti a un altre indret. Concretament volen que es reubiqui a la zona dels Aurigues Olímpics de Can Dragó. Els arguments que esgrimeixen és que el recinte és troba a uns 15 metres d’un parc infantil i prop de l’entrada a un camp de futbol. Consideren que no és segur. A més, defensen que el terreny és emprat pels nens i nenes per jugar a pilota i que, per tant, perdrien espai per als seus jocs. Districte va reconèixer que és un tema complex, ja que també els tenedors de gossosdemanen espais o millores d’espais per poder portar lliures els animals. I s’hi afegeix el fet que l’àrea de gossos que ja existeix no reuneix unes condicions òptimes i hi ha demandes per millorar-la. Van oferir una reunió als veïns per trobar una solució. Tot i això, el conseller tècnic, Carles Izquierdo, va recordar a la plataforma que la zona dels aurigues és utilitzada per la gent gran per fer taitxí i ioga.Va afegir el compromís de vigilar per la convivència un cop obrís la nova àrea de gossos, que estaria tancada i no suposaria un problema per als infants. A més, va proposar debatre una reforma total de l’espai, incloent els dos parcs infantils.

També va destacar la intervenció de representants de famílies, del SAP Muntanya i de l’AV Torre Llobeta sobre el que creuen que és un mal funcionament del CIS Cotxeres per manca de personal. Van assenyalar especialment els departaments de pediatria i metges de família, en els quals les esperes per tenir visita poden arribar a un mes. Aquesta setmana s’ha incorporat un segon pediatre a l’equipament i des del CIS es van comprometre a trobar un tercer per arribar als 2,5 pediatres que han de tenir. Però els veïns troben insuficient aquesta xifra per a una població de 3.400 infants. Per aquest motiu, han convocat una concentració de protesta avui a les 15.30h a la porta del CIS Cotxeres.

La sessió va continuar amb les reivindicacions habitacionals des de Ciutat Meridiana, alguns aspectes urbanístics, i les queixes del CBS Canyelles. El club de bàsquet va recordar que sense pavelló cobert estan destinats a desaparèixer la propera temporada. Des de fa 23 anys entrenen i competeixen (amb molt èxit) al pati de l’escola que ara és la Deià. Ni la pista ni els vestidors reuneixen les condicions de la federació. Des de Districte es va convidar a buscar una altra ubicació provisional mentre no es construeix el poliesportiu del carrer de l’Artesania. Un equipament que es troba en procés de licitar les obres, segons l’equip de govern. Les explicacions no va ser ben rebudes pel club que insisteixen en cobrir la pista.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies