Es busquen cooperativistes per a un edifici d’habitatges a les Roquetes

La Fundació La Dinamo triarà entre els projectes presentats prioritzant l’arrelament al barri

La Fundació La Dinamo ha obert a les Roquetes una convocatòria per construir un edifici d’habitatges cooperatius al carrer del Pla dels Cirerers, a les Roquetes, just al davant d’un altre solar que esdevindrà una cooperativa d’habitatge també. El projecte està dirigit a grups (en forma d’associació o cooperativa sense ànim de lucre) que preferiblement tinguin un arrelament al barri, perquè hi viuen o treballen.

Els grups interessats han d’elaborar un projecte en què defineixin quin tipus de persones o famílies el formen i quina seria la filosofia de gestió i creació de l’edifici. Els grup poden presentar el seu projecte fins al 21 d’abril en aquest enllaç. Aleshores La Dinamo triaria un dels projectes entre els mesos de maig i juny. A partir d’aquí, el grup guanyador tindria l’assessorament tècnic de la fundació per dissenyar i finançar els habitatges. Per dur a terme aquest projecte cooperatiu, La Dinamo ha comprat el solar i la idea és cedir l’ús als cooperativistes. Una mesura que vol evitar que els pisos es venguin per separat o s’especuli. En cas que alguna família o persona decideixi marxar en un futur no podria vendre el pis. Se’l retornarien els capital inicial invertit i es buscaria nou cooperativista.

El grup haurà de fer front a un pagament inicial d’entre 23.000 i 28.0000 euros per unitat familiar. Un cop construït l’edifici, la quota mensual d’uns 600 o 700 euros faria front al finançament, el manteniment de l’edifici i formarien un fons col·lectiu per afrontar possibles impagaments. Amb aquests números i sobretot amb la filosofia comunitària i de compartir espais i recursos, la fundació La Dinamo vol oferir una alternativa al mercat d’habitatge tradicional.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies