Es busquen cooperativistes per a un edifici d’habitatges a les Roquetes

La Fundació La Dinamo triarà entre els projectes presentats prioritzant l’arrelament al barri

La Fundació La Dinamo ha obert a les Roquetes una convocatòria per construir un edifici d’habitatges cooperatius al carrer del Pla dels Cirerers, a les Roquetes, just al davant d’un altre solar que esdevindrà una cooperativa d’habitatge també. El projecte està dirigit a grups (en forma d’associació o cooperativa sense ànim de lucre) que preferiblement tinguin un arrelament al barri, perquè hi viuen o treballen.

Els grups interessats han d’elaborar un projecte en què defineixin quin tipus de persones o famílies el formen i quina seria la filosofia de gestió i creació de l’edifici. Els grup poden presentar el seu projecte fins al 21 d’abril en aquest enllaç. Aleshores La Dinamo triaria un dels projectes entre els mesos de maig i juny. A partir d’aquí, el grup guanyador tindria l’assessorament tècnic de la fundació per dissenyar i finançar els habitatges. Per dur a terme aquest projecte cooperatiu, La Dinamo ha comprat el solar i la idea és cedir l’ús als cooperativistes. Una mesura que vol evitar que els pisos es venguin per separat o s’especuli. En cas que alguna família o persona decideixi marxar en un futur no podria vendre el pis. Se’l retornarien els capital inicial invertit i es buscaria nou cooperativista.

El grup haurà de fer front a un pagament inicial d’entre 23.000 i 28.0000 euros per unitat familiar. Un cop construït l’edifici, la quota mensual d’uns 600 o 700 euros faria front al finançament, el manteniment de l’edifici i formarien un fons col·lectiu per afrontar possibles impagaments. Amb aquests números i sobretot amb la filosofia comunitària i de compartir espais i recursos, la fundació La Dinamo vol oferir una alternativa al mercat d’habitatge tradicional.