Dia de la Dona i Treballadora

Actes reivindicatius i fins i tot un rap per celebrar la jornada a Nou Barris

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides, com data en què es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

El 8 de març té origen en diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes del 1857 i l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911, on van morir unes 149 persones, la majoria dones, moltes d’elles immigrants i molt pobres que treballaven en condicions penoses. Les grans mobilitzacions que se’n van derivar són a l’origen del Dia Internacional de les Dones.

La vaga feminista convocada per la Comissió 8 de març, que aplega diferents entitats del moviment feminista té enguany  lema “Ens aturem per canviar-ho tot. Cap pas enrere”, es convida a unir-se a una vaga convocada en diversos països d’arreu del món, com a vaga de cures, de consum, de treball productiu, d’estudis i de desobediència civil, per tal de denunciar la desigualtat i la violència envers les dones en tots aquests àmbits. La Comissió 8 de març ha convocat una manifestació a Barcelona a les 18.30h.

A més de la vaga feminista, a Nou Barris s’organitzen molts actes reivindicatius durant la jornada d’avui. Us detallem uns quants:

9.30h Plaça Roja, Ciutat Meridiana. Inici cercavila i piquets informatius.

12h Seu Districte

14h Dinar popular pla de les Madres de la plaza de Mayo. Durant tot el dia hi haurà espais de cures habilitat per la comissió masculina de suport.

17h Anem juntes a la manifestació. Davant del metro de Fabra i Puig / Concepció Arenal

A més podeu consultar la resta d’actes i activitats programades aquests dies a Nou Barris amb motiu del Dia Internacional de les Dones en aquest enllaç.

Enguany, a més el dia de la Dona compta amb un rap. Els alumnes de 6è de l’Institut Escola Trinitat Nova i el grup de rap La Clika Pika han realitzat un rap i un vídeoclip molt per recordar els valors del feminisme que volen potenciar a les nostres vides.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies