Jornada dedicada a la memòria històrica de Nou Barris

Els veïns inauguren avui l’Avinguda dels Quinze i una placa en homenatge a l’AV de 9Barris

Avui és un dia important per posar en valor la memòria històrica i la lluita social de Nou Barris en dos actes consecutius. A primera hora, al barri de Torre Llobeta-Vilapicina es farà efectiu el canvi de nom de l’avinguda de Borbó per avinguda dels Quinze. A continuació, s’inaugurarà la placa que recorda la històrica Associació de Veïns de 9 Barris, a Torre Baró.

El primer acte està programat a les 10.30h, a pèrgola del carrer de Costa i Cuxart amb Can Xirigoi, amb xocolatada inclosa. Surt a iniciativa de l’Associació de Veïnes i Veïns de Torre Llobeta-Vilapicina i la Taula de Nou Barris per la República i recorda que a la cruïlla entre l’actual avinguda de Borbó i el passeig de Maragall hi havia la parada del tramvia 46 (el bitllet del qual constava 15 cèntims, que és l’origen d’aquest nom popular que ara serà oficial).

El segon acte programat a  les 12.30h a l’avinguda d’Escolapi Càncer (sortida del metro de Torre Baró) és conseqüència de la iniciativa de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris, l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i la Taula per la Memòria Històrica de Nou Barris, i suposa el reconeixement a la històrica Associació de Veïns de 9 Barris, fundada sota el nom de “Asociación de Vecinos del sector Vallbona-Torre Baró-Trinidad”, que es va fundar l’any 1970 per lluitar contra les agressions fruït de l’especulació urbanística. El districte porta el seu nom en reconeixement a les nombroses lluites que encapçalà.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies