Una exposició per donar a conèixer l’ofici del restaurador d’art

Els alumnes de tres promocions de l’ESCRBCC dissenyen una mostra interactiva

El alumnes de tres promocions de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya han elaborat una exposició per difondre el seu futur ofici. Els alumnes de tercer han preparat dins l’assignatura de museologia un itinerari interactiu per aquells que vulguin conèixer quins són els principals agents que deterioren l’art, per a què serveix una escala de colors o com es fa una escultura a partir d’un motllo. La mostra es pot visitar a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova fins al 2 de juny.

Amb l’objectiu de difondre els estudis i l’ofici de la restauració i la conservació alumnes i professors han dissenyat i plasmat l’exposició ‘Conservar i restaurar art’. La mostra introdueix als visitants dins el món d’aquesta professió que cavalca entre l’art i la ciència.  “Aquesta exposició ha estat tot un repte, una manera d’aprenentatge conjunt”- explica Eva López, professora de Museologia i  coordinadora del projecte- Han estat prop de 800 alumnes que han treballat durant tres anys.”  Els alumnes han volgut plasmar bona part de la feina que fan dins l’escola, situada al barri de la Trinitat Nova.

A l’exposició els alumnes han fet servir jocs com puzles per plasmar alguns dels conceptes de la conservació i la restauració. Un joc d’aparellar pintures segons la seva escala de colors ensenya als visitants la importància del color per al restaurador. Amb un microscopi es poden veure fongs, corcs i molsa, tres dels agents de deteriorament del patrimoni més comuns.  També la il·luminació ens ajuda a analitzar les obres d’art i trobar, per exemple, amb una llum ultraviolada paraules amagades en un quadre. A més d’aquests jocs interactius independents, es pot fer també un recorregut per l’exposició seguint les pautes d’un joc general. El visitant haurà d’analitzar l’estat d’unes obres d’art després d’un incendi i l’actuació dels bombers. Per fer-ho haurà d’omplir una fitxa que s’assembla molt a les que fan servir els alumnes quan restauren una obra d’art.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies