Trenquen els estereotips de la gent gran amb un curtmetratge

Un grup de dones de les Roquetes reivindica que tenen corda per a estona

El curtmetratge ‘És per a nosaltres!’ trenca alguns dels estereotips associats a la gent gran. Les usuàries del Casal de Gent Gran de les Roquetes han escenificat algunes escenes que es donen a la vida real i no haurien de sorprendre a ningú. Reivindiquen que accions com demanar una hipoteca, comprar un conjunt sexy per a una nit especial o inscriure’s a una acadèmia per aprendre informàtica no haurien de tenir un límit d’edat. Aquest projecte audiovisual s’ha fet amb la col·laboració de la coordinadora del Casal de Gent Gran de les Roquetes i el col·lectiu El Parlante. Durant les deu sessions del projecte, el grup d’usuàries han compartit anècdotes molt semblants les que es mostren al curtmetratge.

‘És per a mi’ és una de les frases que més cops han de dir, i en la majoria dels casos causa sorpresa o confusió.  “La gent creu que a determinada edat ja no pots estudiar en una acadèmia, que ho has de fer en un taller del casal de gent gran – comenta una de les participants – Si demanes informació es pensen que és per a un fill o net, i els has de remarcar que és per a tu”. Estereotips i reaccions com aquestes, però, no frenen l’esperit jove de les protagonistes, ni a la ficció ni tampoc a la vida real. Elles saben que encara tenen corda per a estona i que no només són les àvies que han de cuidar els nets o els que sempre han d’estar disponibles per ajudar els fills quan tenen problemes. Reivindiquen que les persones grans tenen també dret a fer el que vulguin amb la seva vida, sense ser qüestionades.

A partir de les experiències personals s’ha treballat la vessant crítica. Primer sobre els mitjans audiovisuals, i després sobre la pròpia societat. Han compartit experiències i opinions. Després, el Col·lectiu El Parlante ha treballat amb elles tècniques teatrals i finalment han plasmat les seves inquietuds en un guió. L’han elaborat conjuntament, aprenent pel camí com es feia. “Hem participat molt totes, hem parlat molt – afirma Charo Agraz, una de les participants- M’ha cridat l’atenció la quantitat de treball que hi ha per després emetre un minut.” Un realitzador els ha ajudat a acabar de definir el curtmetratge i un cop enllestida la fulla de ruta, han estat dues jornades, en total sis hores, de rodatge. Aquesta setmana finalment han presentat la seva obra, un curtmetratge d’uns set minuts que convida, amb humor, a la reflexió.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies