Dilluns, setembre 25, 2023
La ProsperitatSocietat

L’oratori del carrer Japó celebra l’aniversari en pau amb els veïns

Membres de la comunitat islàmica asseguren que alguns veïns els han demanat perdó

Fa poc més d’un any que l’oratori del carrer Japó va iniciar la seva activitat. La comunitat islàmica, però, van haver de retardar l’obertura del centre enmig de les queixes i actes vandàlics d’alguns detractors, però amb el suport d’una bona part del veïnat i les entitats el van poder inaugurar oficialment l’abril de l’any passat. Ara la calma al carrer del Japó es respira tranquil·litat, i ja no s’escolta el soroll de les cassolades contràries a l’oratori. Només resten algunes pancartes de protesta en alguns balcons, la resta han estat retirades.

Un any treballant per la convivència

La comunitat islàmica amb el suport de les entitats del barri de la Prosperitat han aconseguit millorar la convivència al carrer del Japó. “Molt veïns han vingut a l’oratori per demanar perdó, perquè no sabien com seria, però avui ja saben com funciona i, fins i tot ens feliciten”, afirma satisfet Abdel Elblout, el president de la Comunitat Islàmica Nou Barris.  L’oratori del carrer del Japó té les portes obertes a tots els veïns i entitats que vulguin veure el que es fa i el que hi ha a dins. Al llarg d’aquest any han organitzat moltes visites. La comunitat islàmica també ha vigilat amb molta cura les possibles molèsties que pogués generar als veïns, ja que molts detractors al·legaven que el centre causaria molts problemes de soroll i massificació en un carrer petit com és el del Japó. “Les nostres oracions només són de quatre o cinc minuts de durada, són molt silencioses i després marxem cap a casa – explica Abdel Elblout – Els divendres, que és el dia amb més gent, ens organitzem per no quedar-nos fora al carrer i no molestar els veïns.”

Classes d’àrab, català i castellà per a tothom

A banda de les oracions el centre també acull classes d’àrab per a nens i dones, sense mirar la procedència. “Fem activitats per a nens i dones, i si ve algú, no mirem si és xinès, català o espanyol.  Qualsevol persona pot dur els  nens aquí a aprendre àrab. Nosaltres estem encantats”, comenta Abdel Elblout. A més, el grup de dones que es reuneix cada dimarts i dimecres estudien català i castellà, i comparteixen experiències amb la resta de veïns de barri.  Enguany la comunitat islàmica de Nou Barris participa també al Festival de Sopes del Món Mundial i al Festival del Te. Dues iniciatives que treballen el tema de la convivència i la multiculturalitat.

Persiana nova per a una nova etapa

A banda de cassolades, crits i insults, la comunitat islàmica va rebre també atacs vandàlics, sobretot a les persianes metàl·liques del centre  que van rebre pintades i cops. Ara, un cop la convivència està normalitzada, la comunitat ha decidit fet millores al centre. “Hem canviat les tres persianes perquè estaven molt malmeses del passat. Però el passat ja ha passat. Ara estem contents perquè són noves”, afirma Abdel Elblout.   A dins, també han fet millores com ara la instal·lació d’una catifa nova ignífuga per evitar incendis. “Tot el que instal·len ho fem tenint en compte la seguretat i la legalitat, els veïns poden estar tranquils” – explica Abdel Elblout – “Volem que aquest sigui un lloc de pau on la gent pugui entrar i sentir-se feliç.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies