Caixa d’Eines, les arts com a eina socioeducativa a nou instituts i escoles de Nou Barris

El projecte porta tallers de diferents disciplines per treballar valors positius amb infants i joves de l’Eix Besòs

Nou centres educatius de Nou Barris participen al projecte Caixa d’Eines. Es tracta d’una iniciativa impulsada dins el Pla de Barris per treballar valors positius entre els joves i infants dels barris de l’Eix Besòs. Concretament els estudiants de les Roquetes, Ciutat Meridiana, Torre Baró, Vallbona i la Trinitat Nova. Dins l’horari lectiu, s’han posat en marxa tallers de diferents disciplines artístiques (música, teatre, circ, dansa, audiovisual o arts plàstiques) com a eina socioeducativa i de desenvolupament d’infants i joves. D’aquesta manera  s’afavoreix el treball amb l’alumnat de competències socioculturals, afectives, relacionals i comunicatives i la transmissió de valors positius com la cooperació, la solidaritat i el compromís amb la comunitat i el seu entorn.

L’objectiu d’aquest projecte és fomentar, a través de la cultura, el creixement personal i l’esperit crític i estètic. A més, és una eina socialitzadora que afavoreix el treball col·laboratiu. També es volen promoure experiències d’educació en el lleure de base comunitària i es pretén detectar noies i nois amb un interès especial per les arts i ajudar-los a potenciar la seva vessant artística. La idea, al final, és combatre situacions de desigualtat en l’accés a la cultura dels infants d’aquests barris i normalitzar la presència d’ensenyaments artístics a l’aula.

En funció de les línies pedagògiques que prioritzi cada centre educatiu, se seleccionen les propostes i els grups d’alumnes, amb els quals es treballa durant un trimestre o al llarg de tot el curs escolar.

A la Zona Nord, als barris de Torre Baró, Vallbona i Ciutat Meridiana s’ha impulsat el projecte EducArtS, adreçat a infants i joves de la Zona Nord, que fa servir les arts escèniques com a eines socioeducatives i de desenvolupament dels infants. Es realitza dins l’horari lectiu i en horari extraescolar a les escoles públiques de primària de la Zona Nord (Mestre Morera, Francesc Ferrer i Guàrdia, Elisenda de Montcada i Ciutat Comtal). A partir del curs 2018-2019 el projecte s’ha estès també al Col·legi Mare Alfonsa Cavin i a l’Institut Pablo Ruiz Picasso.La Trinitat Nova

A la Trinitat Nova l’eix central ha estat la comunicació audiovisual, al nou Institut Escola Trinitat Nova. Es promouen les vinculacions d’aquest projecte amb les entitats del territori i d’altres de referència en l’àmbit de la ciutat.

A les Roquetes s’han impulsat dues iniciatives: un projecte a l’Institut Escola Antaviana entorn del circ, realitzat conjuntament amb l’Ateneu Popular 9 Barris, i el projecte Baula (creació comunitària basada en la música), dut a terme amb Visual Sonora a l’Institut Escola Turó de Roquetes i també a l’Institut Escola Antaviana. Aquest últim també s’ha adherit al programa “Creadors en residència”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies