Dissabte de trobades veïnals a Ciutat Meridiana i Porta

Uns celebren una calçotada popular amb reivindicació, i els altres una jornada de convivència, civisme i cultura

El primer dissabte de primavera ve amb dues jornades festives destacades a Nou Barris. A l’extrem sud del districte, Porta celebra la segona edició de la calçotada popular. A l’extrem nord, Ciutat Meridiana organitza una jornada de convivència i cultura.

Les entitats de Porta traslladen aquest any la seva calçotada al carrer de la Maladeta per dues raons. La primera són les obres de la remodelació integral de plaça de Sóller. La segona, reivindicar els terrenys de l’anomenada ‘rambla de la Maladeta’ per al barri. Concretament afirmen en la convocatòria que volen “fer visible la important lluita que s’està duent a terme des de fa anys al barri, actualment més activa que mai per la possible construcció imminent dels solars. És per això que ens trobem en una situació límit, on es pretén forçar una negociació activa amb l’Ajuntament (…) Lluitem per fer fora als especuladors que fan del dret a l’habitatge, un negoci. Lluitem per aconseguir que aquests solars siguin públics per tal que les veïnes i els veïns poguem decidir què és el que volem i com volem construir el lloc on vivim.” Els beneficis que es recaudin de la calçotada els destinaran precisament a finançar la lluita per la recuperació dels solars de Maladeta. El prorgama és el següent:

12.30-14.30h Vermut amb pica pica amb debat sobre l’estat actual dels solars i de la lluita, així com del model de barri en què ens agradaria viure

14.30-16h Calçotada popular (10calçots + 1butifarra – amb opció vegana + pa + vi/aigua)

16-18h concerts de sobretaula amb Remolatxa i Mateòlika

En el cas de Ciutat Meridiana les entitats del barri organitzen una trobada per fomentar la convivència a la coneguda com a zona esportiva provisional (l’antic camp de futbol). Es preveuen activitats durant tot el dia, com ara un mercat de segona mà, espectacles, jocs i una fideuà popular. La jornada també servirà per presentar la campanya de civisme “per tenir un barri més net” que s’ha preparat en els darrers temps el Pla Comunitari de la Zona Nord, el Centre Cruïlla i el servei de mediació de Nou Barris. Un grup de joves i veïnes han dissenyat i fabricat a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana els elements gràfics de la campanya que s’han col·locat al barri.

El programa de la jornada és el següent:

10h Mercat de segona mà

11h Jocs diversos

Suma’t a la campanya de civisme

12h Taller de circ, a càrrec de l’assoc. Tub d’Assaig

14h Fideuà amb acompanyament (4€)

15h Disco mòbil

19.30h Circ amb Flou Papagayo de la cia Mumusic circus al centre cívic Zona Nord

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies