Les obres descobreixen la part ensorrada de la façana de l’església del Mental

Amb la construcció del Parc Central de Nou Barris l’edifici va quedar parcialment ensorrat

Les obres de consolidació de l’estructura de l’església de Sant Rafael han deixat al descobert una part de la façana oblidada durant anys. Les parets nord de l’antiga església del Mental es veuen ara senceres. Els operaris han retirat la terra que havia ensorrat part d’aquesta banda de la façana durant la construcció del Parc Central de Nou Barris fa gairebé 20 anys.  En aquest temps, les terres i la humitat han malmès força la façana nord de l’església, on es troben situats els dos campanars i l’absis del temple. De fet, els darrers estudis que es van fer per valorar l’estat de l’edifici ja apuntaven que aquesta banda de l’estructura de l’església era la que es trobava en un estat més fràgil.

Per aquest motiu, mentre els operaris acaben de retirar les terres s’hi ha col·locat diversos testimonis a la façana nord per controlar els possibles moviments que pugui tenir l’estructura. En una dels campanars laterals és visible una gran esquerda vertical que travessa un dels finestrals de l’església. De fet, l’edifici fa anys que es troba cercat amb un perímetre de tanques i  unes lones cobreixen la part elevada del temple.

Està previst que l’Ajuntament finalitzi a l’octubre les obres de consolidació de l’estructura d’aquest edifici que forma part del patrimoni del districte. Serà llavors quan l’arquebisbat s’encarregui de condicionar l’església de Sant Rafael per dins per al seu futur us religiós. La propietat, però, continuarà sent de l’Ajuntament de Barcelona.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies