El nou Mercat de Montserrat començarà a construir-se al 2020

Es conservaran les arcades de l’actual mercat, separat per una nova plaça del futur  equipament 

El nou Mercat de Montserrat serà un edifici nou que es construirà al solar adjacent de l’actual. L’Institut de Mercats de Barcelona ha informat que el nou mercat tindrà 7.500 metres quadrats distribuïts de forma trapezoïdal amb accessos a les cantonades. A la planta superior hi haurà 25 establiments alimentaris, un bar, cinc establiments exterior i una superfície comercial de 1.300 metres quadrats. A les plantes inferiors hi haurà magatzems i espais logístics al primer nivell soterrat, i un aparcament amb 50 places a la segona planta soterrada.

Segons el previst, projecte executiu, la licitació i l’adjudicació es faran durant aquest 2019 i les obres començaran el 2020. Durant la construcció, els paradistes del mercat es mantindran a l’edifici original i, per tant, no caldrà traslladar-los a un espai provisional. Un cop acabat, l’edifici antic es desmuntarà parcialment i se’n conservarà una part, incloses les arcades. Els futurs usos d’aquest espai es consensuaran en un procés participatiu amb el veïnat.

Entre l’edifici nou i l’antic, es mantindrà una plaça que farà de cruïlla entre els barris que hi convergeixen. Serà a l’espai que hi ha entre la via Favència, els carrers d’Aiguablava i de les Torres i el camí Vell de la Pedrera. De fet, es mantindrà la vegetació que ja hi ha i es trasplantaran els arbres situats a l’espai destinat al nou mercat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies