La nova àrea per a gossos de Can Dragó es construirà tot i les protestes d’una part del veïns

Ajuntament i entitats es posicionen a favor dels tenidors que reclamen un espai digne des de fa sis anys   

L’Ajuntament ha decidit tirar endavant el projecte de la nova àrea d’esbarjo per a gossos de Can Dragó. Així ho va anunciar ahir en una reunió amb totes les parts implicades, en la qual també hi van assistir els grups polítics. Tot i així, els veïns que s’hi oposen no accepten la decisió i han aturat les obres des de primera hora del matí, tot i la presència de la Guàrdia Urbana. S’ha generat aleshores un debat amb el representants del Districte de Nou Barris, mentre   les obres han continuat en pausa. Els veïns exigeixen que es reubiqui l’espai perquè tenen por del soroll i l’incivisme, i consideren que no és adequat que estigui al costat d’un parc infantil. A l’altra banda, l’AV de Porta i Espai Gos donen suport també als usuaris de l’actual espai per a gossos, situat just al costat de les obres, aposten perquè s’acabi el projecte ja iniciat. Es queixen que no poden esperar més anys per tenir un espai per als seus gossos, ja que el que fan servir ara està obsolet després de vint anys i és insegur per a gossos i passejants.

Tot plegat té lloc a una pastilla enorme entre el passeig d’Andreu Nin,  l’avinguda Meridiana, just davant el camp de futbol municipal de Porta. Allà hi ha des de 1992 un pipicà clarament obsolet i malmès, i des de fa uns anys, també dos espais infantils. Aquests dos elements ocupen una quarta part de la plaça, que es troba sense pavimentar. Les obres de la nova AEG van començar al gener a l’espai entre l’actual i el parc infantil, però des de fa dies els veïns han impedit els treballadors accedir al recinte en construcció. Després de setmanes de protestes, Districte de Nou Barris va reunir tots els actors implicats: l’AV Porta, els usuaris de l’àrea de gossos actual (Cans Can Dragó), els veïns que s’oposen a les obres (plataforma Reubicació Pipican Can Dragó), així com la gent gran que fa txi-kung al parc dels Aurigues Olímpics. Sobre la taula es van posar les queixes i demandes de cada part i finalment, la gerent de Nou Barris, Gemma Arau, els va anunciar que les obres es reprenen, perquè s’ha de dotar els usuaris de gossos d’un equipament adequat, i va recordar que el Síndic de Greuges els ha enviat diversos requeriments al respecte. També va avisar els veïns detractors que hi aniria la Guàrdia Urbana si provaven d’aturar les obres. Aquesta ha estat l’escena d’aquest matí.

Un grup de veïns reunits sota el nom de plataforma Reubicació Pipicà Can Dragó denuncien que el lloc triat no és idoni. “La nova àrea de gossos la pretenen fer al costat d’un parc infantil, davant d’una escola de música i un camp de futbol. No és segur per als nens i, a més, no podrem controlar des del parc infantil els nens més grans que juguin a futbol a la plaça. A més, hi ha els sorolls i l’incivisme”. Per això van proposar que s’aturessin les obres i es reubiqués primer a la zona verda de l’altra banda del camp de futbol, el conegut com a parc dels Aurigues Olímpics. Un lloc on gent gran fa txi-kung i s’hi fa esport o relax habitualment. Han omplert els balcons de pancartes i han recollit centenars de signatures -asseguren que unes 700-, i afirmen que es conformen si l’AEG es reubica a altre racó de la plaça o que s’hi fan millores al recinte actual. Però segons l’Ajuntament, moure l’espai actual permet millorar l’accés al nou pas de vianants de la Meridiana, que connecta amb l’estació de busos de Fabra i Puig.

A l’altra banda del conflicte hi ha els usuaris de l’actual pipicà Can Dragó, que compten amb el suport de l’associació de veïns del barri i d’Espai Gos. Porten més de sis any reclamant millores a l’espai i finalment havien aconseguit una nova àrea, que es construeix a pocs metres de l’actual. “Les tanques actuals estan completament desfetes, la sorra és horrible i, fins i tot, provoca al·lèrgies a les persones que fem servir l’espai.- denuncia Esther Garijo de Cans Can Dragó-  Hi ha puces, l’aigua no funciona bé, ni els aspersors, les tanques són tan petites que els gossos salten. Amb això portem sis anys lluitant, i si això ja està començat, això s’ha d’acabar.” A més defensen que la construcció d’una nova àrea no suposarà un increment de l’incivisme d’alguns tenidors, més aviat al contrari. També afirmen que el projecte de la nova àrea es va presentar en seu moment al consell de barri als veïns i que ara ja és massa tard per aturar les obres.

L’Ajuntament va aprofitar la reunió d’ahir per iniciar una taula de treball per definir tota la pastilla de Can Dragó on està ubicada l’àrea de gossos. En aquest terreny de gran dimensions es poden definir també zones infantils,  per a la gent gran i per a la gent que es reuneix a fer txi-kung. L’aposta de l’equip de govern és continuar amb el diàleg per millorar les condicions de l’espai i solucionar els possibles problemes de convivència. L’oferta de l’Ajuntament, però, és insuficient per als veïns que defensen la reubicació de l’àrea per a gossos.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies