La Zona Nord estrena murals per la igualtat de gènere i la identitat

Un grup de joves plasmen a l’espai públic com senten el feminisme dins un projecte del Pla de Barris

La Zona Nord de Nou Barris ha estrenat tres nous murals a l’espai públic en el marc del projecte ‘Feminisme, Fanzine i Art Mural’ del Pla de Barris. Els grafits són resultat de la reflexió d’un grup d’adolescents i joves sobre igualtat de gènere i identitat. Els murals ja es poden veure a la plaça Verda de Ciutat Meridiana (interiors del carrer de Vallcivera), al Centre Obert de Torre Baró i a l’entrada del Casal de Barri de Vallbona. Els han fet els joves dels tres barris de la Zona Nord, conjuntament amb els artistes convidats, com ara els artistes Twee Muizen, Elisa Capdevila i Emak i Leim i l’artista, activista feminista Marta Cartu. En una primera part, el projecte va concloure amb la producció d’un fanzine col·lectiu per cada un dels grups, havent reflexionat també sobre la mena de missatges que volien transmetre a la comunitat a través dels murals.

La segona part del projecte va estar impartida per artistes d’art mural i graffiti. En aquestes sessions els objectius estaven més dirigits a tècniques de pintura i muralisme, a sensibilitzar els nois i noies participants sobre l’impacte d’un missatge públic, i sobre el valor artístic que pot tenir un mural com el que es van proposar fer amb els artistes. Els autors dels murals són els artistes Twee Muizen, Elisa Capdevila i Emak i Leim.

El projecte ‘Feminisme, Fanzine i Art Mural’ està impulsat per la Taula Amb Veu de Dona, en el marc del Pla de Barris de la Zona Nord. En el projecte hi han participat el Pla Comunitari de la Zona Nord, el Centre Obert Torre Baró, el Casal Infantil de Vallbona, el Casal de Barri de Vallbona, el Casal Llops del Taga, el Centre Obert Cruïlla, el Centre Cívic Zona Nord, i l’ICI (Projecte Comunitari Intercultural).

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies