Ja es poden demanar els ajuts a la rehabilitació d’habitatges

El Consorci de l’Habitatge acaba de publicar les tres convocatòries d’enguany 

Ja s’han publicat les tres convocatòries d’ajuts a la rehabilitació d’edificis de l’any 2019.  Els ajuts estan destinats a reformar l’interior dels habitatges i els elements comuns dels edificis. La convocatòria també preveu ajudes del programa de finques d’alta complexitat del Pla de Barris.

La novetat principal de la convocatòria d’enguany és que les comunitats de propietaris podran sol·licitar crèdits tous, que es finançaran a través de l‘Institut Català de Finances, per pagar la part no subvencionada de les obres. Els crèdits podran cobrir la totalitat del pressupost, fins a un màxim de 30.000 euros, seran fins a un màxim de 15 anys i amb un tipus d’interès del 2%, que finançarà la Generalitat de Catalunya. En el cas d’habitatges que optin als ajuts i que es destinin a lloguer, el preu haurà d’ajustar-se a l’índex de referència de preus de lloguer de la Generalitat de Catalunya. Aquest índex es va impulsar conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona.
El termini de presentació d’inscripcions començarà el 30 de juny i s’acabarà el 31 de desembre.

També seguiran vigents iniciatives que s’han fet servir en convocatòries anteriors, com l’obligació d’allargar els contractes fins a un mínim de cinc anys a partir de la subvenció o l’exclusió dels ajuts als habitatges que es destinin a ús turístic. Els propietaris que tinguin pisos buits podran optar a les subvencions només si inclouen l’habitatge a la Borsa de Lloguer de Barcelona. Podeu consultar al web de l’Ajuntament més informació sobre els ajuts a la rehabilitació d’elements comuns dels habitatges.

Les subvencions per a les reformes d’interiors d’habitatges que posteriorment s’incorporin a la borsa de lloguer poden arribar fins al 100% del cost de la rehabilitació, fins a un màxim de 20.000 euros per habitatge. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 29 de novembre.

Al 2018 el Pla de Barris va posar en marxa un programa per rehabilitar finques que, per la complexitat socioeconòmica que presenten, no es beneficien de les ajudes de les convocatòries ordinàries. El programa disposa d’equips multidisciplinaris d’arquitectes, treballadors socials, tècnics administratius i jurídics que fan tasques d’assessorament, revisió i redacció de documents, entre altres, per facilitar a les comunitats els processos de rehabilitació. En aquesta convocatòria s’amplien les aportacions pressupostàries fetes l’any anterior i s’hi aportaran 2,2 milions d’euros addicionals.  Podeu consultar més informació al web de l’Ajuntament sobre els ajuts a la rehabilitació per a finques d’alta complexitat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies