Nou Barris escriu la seva història per Sant Jordi

Els comerços, entitats i autors locals van oferir llibres i roses a la via Júlia

La pluja va fer perillar ahir les activitats a l’inici de la jornada de Sant Jordi, però finalment el districte va poder gaudir de la festa. Les històries locals han estat un dels principals atractius del Sant Jordi de Nou Barris. Enguany a la llista de publicacions de l’Arxiu Històric de Roquetes Nou Barris se’ls va afegir un llibre de contes i relats amb records i llegendes que pertanyen a la memòria popular i configuren l’imaginari del Districte. Els autors de la publicació han signat els llibres a la marquesina via Júlia a llarg del dia.

Els visitants de la fira van col·laborar també en la creació d’un poema col·lectiu. Al llarg del dia la paradeta de l’associació Ubuntu va recollir paraules escrites pels visitants amb diversos formats i materials, amb la idea d’escriure un poema col·lectiu al final del dia amb totes aquestes paraules penjades a la carpa.

La marquesina de la via Júlia va tornar a rebre molts visitants. Diverses escoles s’hi van apropar a les parades per viure el Sant Jordi. La tradicional fira reuneix diverses botigues de barri, però també entitats i equipaments com la Fundació Pare Manel, l’HAMPA (Heroica Associació de Mares i Pares) de l’escola de circ infantil i juvenil de l’Ateneu Popular 9 Barris o el Casal Tres Voltes Rebel, que venen roses i llibres solidaris per subvencionar projectes. Són molts els veïns que aposten per la fira local, lluny de les aglomeracions i llargues cues per aconseguir la signatura dels autors més populars. Els escriptors es van poder trobar, però, al passeig de Fabra i Puig i el seu entorn.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies