Ròmbic, el festival de titelles per adults

El cicle d’espectacles compleix cinc anys, convertint-se en el més consolidat de Barcelona

Fa quatre anys, l’Associació Titellaire de Roquetes i l’Ateneu Popular de 9 Barris van fer una aposta arriscada i organitzar un festival de titelles pensades per a un públic adult. El Ròmbic compleix ara cinc anys de consolidació amb dos dies d’espectacles per a adults sense filtres i sense embuts a l’ateneu, projectes capaços de parlar absolutament de tot des de la qualitat artística. Enguany el Ròmbic ofereix una programació de primer nivell, amb artistes internacionals i  apostes locals que despunten. Parlem de la multipremiada companyia grega Merlin Puppet Theatre, els combatius Títeres desde abajo, els multidisciplinars L’Excèntrica, o els sorprenents i imperdibles Gyftos Efimeros. El festival combina els espectacles gratuïts amb els de pagament.

El festival s’enceta avui amb la cia L’Excèntrica a les 19h, amb entrada gratuïta. Presentaran Tragicomedia, un compendi de les obres escrites per a titelles de Federico García Lorca. En aquesta proposta escènica conviuen les línies dramàtiques que estan a la base de l’aprenentatge vital i artístic de Federico García Lorca. Hi conflueixen les arts que Lorca va cultivar des de nen: la música (tant la clàssica com la popular), el ball, la poesia i el món fantàstic dels titelles.

Tot seguit, a les 20h, la cia Títeres desde abajo representarà l’espectacle Paral·lel 55, amb un preu de 8€ o inclós en l’abonament per als dos dies de festival, 14. L’obra s’inspira en la vaga de La Canadenca. Cansats de ser obligats a barallar-se a patacades funció rere funció, Francisco i Purita, dos vells titelles d’un antic teatre de l‘Avinguda del Paral·lel de Barcelona, decideixen començar una vaga com la que va tenir lloc 100 anys enrere a La Canadenca, quan la força dels treballadors va aconseguir que es decretés la jornada laboral de 8 hores. Però els temps han canviat i els nostres titelles desconeixen que la lluita obrera és un camí ple de contradiccions, alegries i pilotes de goma. A Paral.lel 55, Títeres Desde Abajo reflexiona sobre la validesa de la vaga com a eina reivindicativa en un context de creixent criminalització. Alhora confronta la situació actual amb els fets transcorreguts fa 100 anys durant la vaga de La Canadenca.

I la primera jornada acabarà amb un tercer espectacle, gratuït. Serà el Cabaret Gyftos Efimeros a les 22h. Gyftos Efímers és un grup d’artistes que es troba per casualitat o per desig a l’Ateneu Popular de 9 Barris per celebrar les migracions que ens han tocat i ens tocaran.  Juntament amb els actors, els objectes i la imaginació, el públic es trobarà en una festa, alhora íntima, alhora caòtica, per ballar amb els records i observar les empremtes dels objectes trobats pel camí. Un cabaret en tota regla, a través d’una estètica i una ètica inconfusibles.

Demà dissabte el festival es reprendrà amb Clowns houses de la cia. Merlin Puppet Theatre , a les 20h (8€ /Abonament dos dies 14€), i una nova sessió gratuïta del Cabaret Gyftos Efimeros a les 22h.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies