La Cultura va de Festa homenatja Juana Lobo, una de les seves impulsores

La gran fira de les entitats de Nou Barris arriba a la 39 edició al parc de la Guineueta

La Cultura va de Festa torna al parc de la Guineueta, després que l’any passat la pluja va decidir que no se celebraria (aleshores en el parc del Turó de la Peira, ja que el recinte de la Guineueta estava en obres). Ara la Coordinadora Cultura de 9 Barris porta una jornada de convivència, coneixença i moltes activitats, que donen el tret de sortida a les festes majors dels diferents barris del districte. La primera, la de Porta la setmana vinent. Entre les activitats previstes destaca l’homenatge a Juana Lobo, una de les primeres mestres de l’escola d’adults Freire, qui juntament amb el desaparegut Rafa Juncadella, van crear aquesta gran fira d’entitats que és La Cultura va de Festa. Juana Lobo, en paraules de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, va ser “una dona que va destacar per les seves innovacions pedagògiques i per la seva capacitat de vincular el veïnat de Nou Barrs amb les entitats culturals dels barris”. Pel que fa a Rafa Juncadella, el seu record i les seves frases també seran molt presents en la primera edició de la festa sense ell.

Més enllà d’aquests moments més sentimentals, el programa de la jornada ofereix tallers de circ, jocs infantils, espectacles, concerts i ball de foc a partir de les 11h del matí i fins al vespre. Tot plegat distribuït en els tres espais diferenciats: la part superior del parc de la Guineueta és la reservada al públic infantil i familiar; la part central és la de les entitats, el circ i altres actes; i la part inferior sol ser la de la solidaritat.

Entre les 11 i les 14h podreu conéixer la tasca habitual de les entitats i equipaments del districte. En el cas de l’equip de NouBarris.Net, ens trobareu presentant els nous punts QR del Relligant Nou Barris, el nostre projecte que recupera i explica la història dels elements del patrimoni del districte. Tot una mena de museu virtual que ara també aposta per recuperar episodis històrics. Si no podeu venir al parc de la Guineueta, us deixem a continuació l’enllaç als vídeos que s’estrenen enguany:

La vaga de la Harry Walker

La cobertura de la Ronda de Dalt

L’emboscada i mort de Facerías

La parròquia desapareguda de Sant Tarsici

A més, hem actualitzat els següents:

Plaça de les Treballadores i Treballadors de Harry Walker

El Rec Comtal

Durant tota la jornada hi haurà servei de bar. Al migdia hi haurà dinar popular a càrrec del Cruïlla (7 euros). des de l’organització es fa una crida a portar gots de casa per fomentar el reciclatge i evitar brutícia.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies