Compromís municipal per cobrir la pista de bàsquet de Canyelles

Aquesta decisió garanteix la supervivència del club després de 23 anys de reivindicació

El Club de Bàsquet Social Canyelles ha aconseguit el compromís dels partits polítics per cobrir un dels patis de l’escola de disseny Deià que utilitza com a canxa per als seus partits i entrenaments. Fa més de vint anys que lluitaven per aconseguir aquest cobriment, però ara era més urgent que mai, ja que la Federació Catalana de Bàsquet els impedia competir l’any vinent si no disposaven d’instal·lacions a prova de pluja. Per aquesta raó el club havia portat la seva reivindicació a les audiències i plenaris de Nou Barris en els darrers mesos i fins i tot van entrenar a la plaça Major de Nou Barris. Els principals inconvenients per cobrir la pista havien estat fins ara la negativa del Consorci d’Educació i el pressupost. Ara s’ha aconseguit el vistiplau del consorci i des de Districte també s’ha buscat la partida necessària.

De fet la federació ja feia temps que els deixava competir amb certes recances, i el propi club havia de veure com cada any l’equip femení, tot i guanyar l’ascens, havia de renunciar a la nova categoria per la manca de sostre a la seva pista. Aquesta temporada, serien dos els equips que renunciarien a l’ascens, ja que els senior masculí i femení han guanyat les seves lligues. Paral·lelament, se’ls fa difícil conservar els jugadors i jugadores, sobretot els més petits, en favor d’altres clubs que juguen sota cobert i que, per tant, no han d’anul·lar entrenaments i partits quan plou. Amb aquesta situació, el club es plantejava molt seriosament la seva desaparició juntament amb el seu casal infantil.

El club es mostra il·lusionat mentre espera que des de Districte de Nou Barris es defineixi el projecte de cobertura d’un dels dos patis, aquell que resulti més adient per qüestions tècniques i que provoqui menys molèsties a veïns i als equipaments del recinte: unes escola bressol i l’escola superior d’art i disseny Deià. Les obres començarien el més aviat possible però no arribarien per l’inici de temporada. La previsió més optimista seria estrenar pista coberta a mitjans o final de temporada, si tot va bé. En aquest temps el club estaria disposat a traslladar-se a un altre equipament, ja que almenys estaria garantida la continuïtat del club.  A més, la cobertura beneficiarà també als infants de l’esplai i casal d’estiu.

La cobertura de la pista també dona ales al club per reprendre projectes antics. La pluja i el fred va fer que es tanquessin els equips de bàsquet de gent gran i en cadira de rodes, per exemple.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies