Tauletes tàctils a les biblioteques per afavorir l’ús d’aquests dispositius entre els usuaris

Algunes tindran accés il·limitat als continguts digitals dels principals diaris catalans

Aquesta setmana la Biblioteca de les Roquetes ha rebut tres tauletes tàctils per a que els usuaris les puguin fer servir en préstec dins la biblioteca. La Diputació de Barcelona ha proporcionat unes 500 tauletes tàctils a totes les biblioteques de la xarxa. En concret, ha dotat d’una a tres tauletes cadascuna de les 226 biblioteques de la xarxa. El nou servei vol ampliar el coneixement de la tecnologia mòbil entre els usuaris i reduir, així, l’escletxa digital entre els col·lectius menys familiaritzats amb aquests dispositius. També permet utilitzar l’espai de la biblioteca de forma flexible i sumar punts de servei d’accés a Internet. En el cas de la Biblioteca les Roquetes, les tauletes permeten oferir uns punts de connexió a internet alternatius i estan tenint prou demanda ja en aquests dies, sobretot per part d’estudiants. “Ens pensem que tothom té connexió a internet i no sempre és així – explica David Nofuentes, director Biblioteca les Roquetes- Com que tenim realment una demanda molt alta de connexions a internet, ahir per exemple ens trobàvem que tots els ordinadors estaven ocupats, i és en aquell moment en què aprofitem i donem a conèixer el nou servei, als joves que estan fent treballs per a l’institut. Els vam oferir el nou servei i va funcionar molt bé.” L’equipament ha destinat dues de les tres tauletes precisament als estudiants i altres usuaris de l’espai adult. I la tercera tauleta es troba a l’espai infantil per a un ús familiar. En els tres casos, però, compten amb les mateixes aplicacions i serveis.

Per utilitzar el dispositiu, l’usuari ha de comptar amb el carnet de la biblioteca i només pot emprar la tauleta dins la biblioteca. El dispositiu es connecta a Internet mitjançant el Wi-Fi de l’equipament. Les tauletes estan configurades de manera que, a banda de la navegació habitual per Internet, es pugui accedir directament a una selecció d’aplicacions mòbils com BibliotequesXBM, Bibliojuga amb el Gènius i eBiblio (aplicació de préstec de documents electrònics), així com també als recursos digitals de Naxos Music Library, In-edit TV, audiollibres, Biblioteca Virtual o el Catàleg Aladí. A més, els usuaris d’algunes biblioteques com ara la de Jaume Fuster de Barcelona compten també des de les tauletes amb l’accés il·limitat als continguts digitals dels diaris Ara, el Periódico, el Punt Avui i La Vanguardia, com a part d’un projecte pilot iniciat el desembre del 2018.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies