Arriba el trasllat de l’Ateneu la Bòbila

Totes les entitats han aconseguit reubicar-se en diferents equipaments del barri

Les entitats de l’Ateneu la Bòbila han començat a traslladar tot el material als nous espais provisionals. Està previst que la setmana vinent l’Ateneu la Bòbila, situat als baixos de la plaça Sóller, tanqui provisionalment les portes per encarar unes obres de remodelació i ampliació. Les activitats de la Bòbila ja s’han distribuït en diversos equipaments del barri de Porta. El trasllat definitiu, però, no s’ha efectuat fins que la darrera entitat que quedava per reubicar, l’Associació en defensa de l’habitatge 500×20, ha aconseguit un espai.

Estava previst que ho fessin a principis d’any, per donar pas a l’inici de les obres que remodelaran i ampliaran l’actual equipament. El trasllat, però, s’ha retardat fins que les entitats i l’Ajuntament han arribat a un acord sobre la reubicació definitiva de totes les entitats. En un principi les entitats reivindicaven mantenir-se unides en un espai d’uns mil metres quadrats, una alternativa inviable per la manca d’espai al barri. Després de negociar i buscar alternatives, van acceptar la proposta de l’Ajuntament de reubicar-se entre diversos equipaments propers. A més, l’Ajuntament els hi ha condicionat també els locals de l’associació de veïns de Porta per acollir les oficines de l’ateneu i un espai polivalent.  “Tot el material a ‘grosso modo’ ha de marxar a sis llocs diferents – explica Joan Puigbó, coordinador de l’Ateneu la Bòbila – Hem de dur el material a l’antiga escola d’Art i Disseny Deià, a l’AV de Porta, als magatzems municipals del carrer d’Ogassa, als locals d’AFEM, als diferents horts del barri … i coordinar tot això per saber quin material va a cada lloc.” La darrera entitat en trobar un espai ha estat l’Associació en defensa de l’habitatge 500×20, que demanava un lloc a l’edifici de l’antiga escola Deià. Les entitats han aconseguit finalment el compromís de l’Ajuntament, que condicionarà un espai dins aquest equipament. “Pel que se’ns ha comunicat des de Districte finalment 500×20 podrà reubicar les seves activitats a l’antiga escola d’Art i Disseny Deià. Temporalment, però, estaran reubicats a l’Espai Jove de les Basses on duran a terme la seva activitat”, celebra Puigbó.

Les entitats hauran d’estar provisionalment reubicades en aquests espais durant dos anys, els temps previst per a la finalització de les obres a la plaça de Sóller. Serà llavors quan puguin tornar a juntar-se a l’actual equipament, totalment renovat i ampliat.