La jornada de lectura amb les escoles dona el toc d’inici de la Festa Major de Nou Barris

La programació inclou actes i activitats per commemorar el Dia Contra l’LGTBI-fòbia

La Festa Major de Nou Barris arriba puntual a la cita del maig per oferir desenes d’activitats per a tots els gustos i edats: els ja habituals jocs tradicionals, el mercat modernista, la trobada de gegants, el correfoc o la jornada castellera, conviuran amb esdeveniments més nous com el Meridiana Rock, el concert organitzat per la Plataforma per la Llengua que es va estrenar l’any passat i que enguany se celebrarà a Can Dragó. Ahir i avui les escoles de districte participen en les Jornades de lectura al carrer, davant la Biblioteca de Nou Barris.

La festa major compta enguany amb la participació activa del col·lectiu LGTBI. La programació acull molts actes que ha organitzat la Comissió Unitària 28 de juny, amb la col·laboració de Nou Barris LGTBI i altres entitats del Districte. Exposicions, xerrades, projeccions audiovisuals, poesia queer i música que escalfaran els motors per a la commemoració del Dia Contra l’LGTBI-fòbia, que se celebrarà el proper 17 de maig.

El programa d’actes s’ha iniciat amb la inauguració de  l’exposició Homosexuals i transsexuals a la història de Barcelona, que es pot visitar al Casal de Barri Verdum. Aquest espai, juntament amb altres equipaments com Can Basté, el Casal de Barri de Torre Baró, la Biblioteca de Nou Barris i els Centres Cívics de Can Verdaguer i Zona Nord, acolliran diverses activitats culturals fins al 8 de juny.

Els actes centrals del Dia Contra l’LGTBI-fòbia tindran lloc divendres 17, el plat fort de la festa major. A la tarda, diverses associacions i grups seran presents a la Fira d’Entitats LGTBI que s’ubicarà a la confluència de la plaça Major de Nou Barris amb el carrer del Doctor Pi i Molist.  I ben a prop de la Fira d’Entitats, s’instal·larà una Biblioteca Vivent. L’objectiu de l’activitat serà eliminar els prejudicis i estereotips a través del diàleg amb els llibres/persones, a càrrec de refugiades i migrants. A més, el Pregó de Festa Major enguany anirà a càrrec de les entitats LGTBI de la ciutat. El pregó, que es farà divendres al vespre, serà el tret de sortida d’una manifestació festiva que anirà des de la Seu del Districte fins a la plaça del Virrei Amat, amb diverses accions reivindicatives.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies