Obre al Parc Tecnològic el primer Ateneu de Fabricació Digital dirigit a empreses i emprenedors

L’equipament també ofereix serveis de caire social i pedagògic a veïns i entitats

El nou Ateneu de Fabricació Digital del Parc Tecnològic de Barcelona Activa neix com el primer de la ciutat de model mixte. Està obert a veïns, escoles i entitats, però sobretot es presenta com un suport essencial a les empreses i emprenedors. Aquests trobaran a l’espai la maquinària de fabricació digital necessària per crear prototips i testejar els seus productes, juntament amb l’assessorament i la resta de serveis de Barcelona Activa.

El repte és fomentar les noves ocupacions tecnològiques. L’Ateneu de Fabricació Digital posa a l’abast d’emprenedors i tot tipus d’empreses, talladores làser, escàner 3D, fresadores i impressores de prototipatge ràpid, entre altres eines. D’aquesta manera s’ofereix la possibilitat de crear prototips en l’àmbit industrial per testejar la idoneïtat i viabilitat de productes o de determinades peces. “Han vingut emprenedors a desenvolupar projectes empresarials propis com ara motxilles en que s’havia de dissenyar tota una sèrie de peces d’encaix. – explica Andreu Bellés, tècnic servei suport prototipatge empresarial – És molt útil tenir unes màquines especialitzades de 3D per fer aquestes peces tan personalitzades.”   Uns elements bàsics que fins ara suposaven una gran inversió i que ara suposaran alguna contraprestació negociada. Amb aquest ateneu Barcelona Activa fa un pas més a l’hora de potenciar la creació de nous projectes empresarials, apostant per un sector laboral que creix.  A més, es faciliten les sinèrgies i es fomenten els processos de disseny col·laboratius.

Al mateix temps, l’equipament té també vocació comunitària i pedagògica. En el primer de mes de prova pilot ja hi han passat uns 200 alumnes d’escoles de Nou Barris. I la idea és apropar els serveis de la fabricació digital també a entitats i veïns a través de la divulgació i la formació per eliminar possibles escletxes digitals. En aquesta línia, el proper diumenge l’Ateneu de Fabricació Digital farà una jornada de portes obertes amb visites guiades per a les famílies i el públics en general, en el marc de la Festa Major de Nou Barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies