Dissabte festiu a Nou Barris

Festa Major, Diada del Centenari i Nit dels Museus, oferta per a tots els gustos i edats

Nou Barris bull avui d’activitat amb una agenda festiva i cultural que abarca gairebé tot el territori. Ens allargaríem molt si detallem totes les propostes previstes (moltes, de nou, amb permís de la pluja), així que us destacarem algunes de les més rellevants: la Festa Major de Nou Barris, la Diada del Centenari de la Prosperitat i la Nit dels Museus, en la qual s’estrena enguany la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova.

La Festa Major de Nou Barris

Arriben alguns dels actes més populars i coneguts, com la fira modernista, la trobada gegantera o els diables. Els detalls els trobareu al programa oficial, però us destaquem alguns dels actes:

De 10 a 20h Mercat modernista a la plaça Major de Nou Barris

De 10 a 20.30h X Mostra de comerç i entitats, amb animació i tallers infantils. Org. Nou Barris Centre Comerç
als Jardins de Llucmajor

De 10.30 a 14.30h Tallers de sensibilització auditiu, visual i motriu a la plaça Major de Nou Barris / carrer del Dr Pi i Molist. Org. ASENDI NB

10.30h Caminada per Collserola i Zona Nord, des de la plaça dels Eucaliptus. Recorregut de 6 km + botifarrada. Org. Associació Sociocultural el Torrent amb el suport del Programa d’Intervenció Comunitària Intercultural

10.30h Festa per l’educació pública a Nou Barris, amb activitats i espectacle infantil amb Més Tumàcat

Des de les 11h, tot el dia:  Diada diabòlica. Plantada de bèsties de foc i bar musical. Tallers infantils diabòlics al Parc Central de Nou Barris, zona infantil
20.30 h Ball de foc a la plaça Major de Nou Barris i foc final al Parc Central. Org. Grup de foc de Nou Barris

18h 7a Trobada gegantera de Nou Barris. Org. Colla Gegantera de Nou Barris
Sortida: marquesina Via Júlia. Arribada: pl. Major de Nou Barris

22.30 h Concert amb Think. Aretha Franklin Tribute. Plaça de Joaquim Serra, costat plaça Major de Nou Barris

La Nit dels Museus a la Casa de l’Aigua

La Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova celebra enguany el seu centenari i dins l’agenda de celebracions, aquest any s’estrena a la Nit dels Museus. A partir de les 19h hi haurà visites guiades del MUHBA (Museu d’Història de Barcelona) a la Casa de l’Aigua per conèixer les instal·lacions on es feia el la decantació, cloració i emmagatzament de l’aigua abans de la seva distribució. Les rutes tenen com a inici la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella i tot travessant la galeria subterrània que les uneix per sota de la Meridiana, la sortida es farà per la de la Trinitat Nova. A banda del propi sistema de distribució d’aigua a la ciutat, trobareu en aquests dos edificis tot un espai emblemàtic per la seva arquitectura.
A més, podeu visitar  l’exposició permanent “La revolució de l’aigua a Barcelona. Aigua corrent i ciutat moderna, 1867-1967”
Si voleu repassar la història i el passat d’aquesta instal·lació, us deixem aquí l’enllaç del vídeo que li vam dedicar des del Relligant Nou Barris.

La diada del Centenari de la Prosperitat

Un altre centenari que se celebra aquest 2019 és del barri de la Prosperitat. La comissió encarregada dels actes commemoratius ha reconvertit l’habitual festa de presentació del diari i el programa de les festes majors del barri (que comencen la setmana vinent) en una jornada de trobada que comença a les 13.30h amb una arrossada a càrrec de’n Pep Salsetes (venda anticipada dels tiquets al Casal de Barri). A més de dinar bé, el veïnat gaudirà de música, animació, el Romanço del Centenari amb Jordi Arnella i el bateig de dos nous capgrossos: la Prospe i el Pestaña. Dos personatges creats amb la col·laboració de veïns i l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana.

A les 19h serà el moment de conèixer el diari i el programa de la festa major de la Prosperitat del centenari, i acte seguit, res millor que tancar la jornada amb el concert de Big Funk Theory.

Però encara no haurà acabat del tot la jornada. Demà a les 10.30h està previst que els Castellers de Barcelona, abans d’actuar a la Festa Major de Nou Barris, passin per la plaça d’Àngel Pestaña i recreïn el pilar que va immortalitzar la fotografia de Kim Manresa l’any 1977. En aquell moment, l’actuació dels castellers es va fer entre les barraques de l’alehores conegut com a pla de Santa Engràcia (avui Àngel Pestaña).

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies