Les escoles de la Zona Nord se sumen a la Setmana de les Arts Escèniques

Alumnes de diferents centres omplen de teatre, dansa, circ i música els carrers i equipaments

El teatre, la dansa, el circ i la música omplen aquesta setmana els carrers i equipaments de la Zona Nord per celebrar la Setmana de les Arts Escèniques un any més. Una gran mostra de tot el que ofereixen els tres barris, que és molt, tenint en compte que el Pla de Barris ha incorporat les arts escèniques a l’horari lectiu de totes les escoles de la zona a través del projecte EducArts. Les escoles Ferrer i Guàrdia, Mare Alfonsa Cavin, Elisenda de Montcada i Ciutat Comtal assajaran i actuaran al llarg de tota la setmana a diferents carrers de Ciutat Meridiana, Torre Baró i de Vallbona. Un exemple és l’assaig de les dues ‘big bands’ que té l’escola Elisenda de Montcada a les escales de la plaça Roja de Ciutat Meridiana.

El centre cívic de la Zona Nord es converteix en eix neuràlgic i vertebrador de totes les activitats que s’inclouen dins la Setmana de les Arts Escèniques. Disciplines que van del teatre (en anglès) al teatre musical, passant pel circ o la música, passaran al llarg de la setmana pel centre cívic.   La Setmana de les Arts Escèniques inclou la representació de l’obra de teatre ‘Join our journey’ a càrrec dels alumnes de l’extraescolar d’anglès de l’escola Ferrer i Guàrdia, un concert de la coral Barcelona Rainbow Singers, l’exposició ‘Papers de circ’, el teatre musical ‘Ven y te lo cuento’ de la cia IES Pablo Ruiz Picasso i, finalment, un circuit d’espectacles que aniran passant pel centre cívic Zona Nord i que inclouen monòlegs, comèdia i altres formats.

Les dues ‘big bands’ de l’Elisensa de Montcada han tret aquest dimecres al carrer els instruments per assajar. Els veïns han gaudit d’un petit tast del que els alumnes de quart i cinquè aprenen dins l’horari lectiu. “Totes aquestes activitats ajuden molt a la cohesió social – explica Toni Cívico, el director de l’Escola Elisenda de Montcada –  Els artistes que venen a les aules fan un treball educatiu molt bo. A banda de l’aprenentatge d’un instrument es treballen molt altres aspectes com la convivència, el treball en equip, etc.” I és que el projecte EducArts persegueix millorar la comunicació entre els estudiants i fomentar la convivència. I un tercer objectiu, teixir comunitat. “Generar la connexió entre escoles, i entre escoles amb entitats i equipaments del barri.- explica Estefanía Soler, coordinadora EducArts- I aquí neix la connexió amb el centre cívic de la Setmana de les Arts Escèniques, perquè hem de treballar junts.”

Infants i joves no troben a la Zona Nord gaires extraescolars relacionades amb les arts escèniques, d’aquí bona part també de la importància del projecte. I també per aquesta raó, s’iniciarà al juny una versió extraescolar, oberta als també als joves dels tres barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies