L’AV de Torre Llobeta reclama la residència i centre de dia pendents des de fa 10 anys

L’entitat urgeix l’enderroc, per seguretat, d’una casa abandonada al solar on s’han de fer els equipaments

L’AV Torre Llobeta reivindica la construcció de la residència i el centre de dia per a gent gran projectats al carrer de Petrarca amb Cartellà. Aquest és un compromís acordat amb l’Ajuntament i la Generalitat dins el projecte d’equipaments de l’illa Borbó, de fa uns 12 anys. Es va desestimar construir l’edifici en els terrenys de les antigues cotxeres de busos per manca d’espai suficient, i dos anys després es va decidir expropiar un solar del carrer de Petrarca. Amb el canvi, l’equipament podia passar de 500 a 5.000 metres quadrats. El compromís en aquell moment era que els dos equipaments per a gent gran fossin una realitat com a màxim el 2013. La realitat és que a dia d’avui no hi ha ni projecte i al solar encara es manté dempeus una casa antiga en mal estat, que amenaça runa. Davant aquesta situació, l’associació de veïns fa dues demandes. La primera, que s’enderroqui aquesta casa per evitar riscos innecessaris per possibles despreniments. La segona, que es recuperi el projecte de la residència i el centre de dia, que consideren molt necessaris per al barri. “En aquesta nova legislatura, sigui qui sigui que mani, que s’hi posi amb aquests equipaments”, assegura Joaquim Forns, president de l’AV de Torre Llobeta.

La residència i centre de dia per a gent era un dels 10 equipaments i peces que formaven part de la llista consensuada pel veïnat i les entitats de la zona els darrers anys de lluita per fer desaparèixer les Cotxeres d’autobusos de l’avinguda de Borbó (avui avinguda dels Quinze). Les administracions les van acceptar i després del desmantellament de les cotxeres al 2006, les obres van començar en el solar per inaugurar, a partir de 2010, el centre integral de salut, una biblioteca, un casal de gent gran i un poliesportiu entre altres. Van quedar pendents només el centre de dia i residència, i un local per a una entitat d’integració sociolaboral de discapacitats psíquics.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies