El Racing Vallbona fa història i puja a Segona Catalana

El club aconsegueix el campionat i l’ascens amb una victòria la darrera jornada de lliga

La família del Racing Vallbona celebra el moment més èpic dels 54 anys de vida del club. Per primer cop el primer equip ha aconseguit proclamar-se campió de lliga de Tercera i pujar a Segona Catalana. Ho ha fet aquest diumenge, després d’un partit agònic contra el Futbol Sant Ignasi Esportiu, en què van començar perdent, per remuntar i acabar amb una victòria de 2 a 1. Necessitaven guanyar per desempatar en el lideratge i aquest resultat els convertia en campions del Grup 11 de la Tercera Divisió Catalana. Com no podia ser d’altra manera, el camp del Racing Vallbona, conegut com a la Vallbonera, es va omplir i va viure una gran festa al camp, als vestidors, seguit d’una barbacoa i un paella popular. El club, però, planifica aquests dies més actes festius per celebrar la fita.

Més enllà de l’èpica de la remuntada i el campionat del club presidit per José Palomo (a la fotografia), el gran valor d’aquest ascens és tot el que hi ha darrera d’aquesta fita. El Racing Vallbona és un club molt humil d’un barri de tan sols 1.300 persones. El propi club ha hagut d’ajudar en els darrers anys alguns dels jugadors subvencionant les targetes T-10 perquè anessin a entrenar i ajudar altres, aturats, a gestionar ajuts per subsistir. El propi Racing Vallbona ha viscut sotracs que l’han apropat a la desaparició però finalment el caire familiar de l’entitat ha salvat el club i ara per ara estan molt centrats en l’escola infantil, sobretot per oferir opcions esportives als infants d’un barri que es troba enclavat entre les autopistes i les vies del tren. El lema del club del club és “Fem club. Fem barri. This is vallbona”. Aquest sentiment és el que també lliga a l’entitat l’equip de veterans.


Fotografia cedida pel Racing Vallbona

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies