El solar del carrer de Petrarca amb Duero és ja un espai per als veïns

Les obres han fet desaparèixer l’antic pàrquing que feia servir un supermercat 

El solar municipal on hi havia l’aparcament del supermercat Mercadona del carrer de Petrarca amb Duero s’ha convertit ja en un nou espai per als veïns. Aquesta era una demanda veïnal del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta, que des de feia més de cinc anys reclamava el retorn del terreny públic per a ús del barri. Les obres que s’han dut a terme en els darrers mesos han estat finançades pel mateix supermercat en contraprestació per l’ús que ha fet del solar al llarg dels últims anys.

A la nova plaça s’hi ha construït una nova àrea de jocs infantils per a nens i nenes fins a 12 anys. També s’hi ha afegit un circuït de salut amb aparells per fer exercici a la via pública. A més s’ha condicionat l’espai com a plaça per dur-hi a terme activitats diverses, afegint-hi més bancs i papereres. “Hem vist que han afegit piràmide de cordes perquè les més joves s’enfilin.  – comenta Joaquim Forns, president de l’AV de la Torre Llobeta – Una cosa que ens agrada també molt és la part dedicada més per a la gent gran, perquè se’ls ha dedicat uns bancs i un espai suficient per tenir un esbarjo.”

En paral·lel, s’ha canviat l’enllumenat a tecnologia LED i s’ha revisat i millorat la xarxa de clavegueram i drenatge, i la xarxa de reg. També s’ha restaurat la font actual, i s’ha ampliat la zona verda amb més arbustos i arbrat.

Un procés participatiu per batejar la plaça

L’AV de la Torre Llobeta ha lluitat més de cinc anys per aconseguir retornar el terreny al barri, que estava cedit en conveni al supermercat perquè fos un aparcament per als clients. Un conveni que es va anar prorrogant tot i les queixes veïnals. Ara l’AV de la Torre Llobeta busca un nom per batejar la nova plaça.  “El primer objectiu era tenir la plaça – explica Joaquim Forns –  Ara volem obrir des de l’associació de veïns un procés participatiu perquè els veïns de la zona puguin escollir un nom.” Per trobar propostes, l’associació iniciarà les converses amb membres de l’Arxiu Històric de les Roquetes – Nou Barris amb l’objectiu de trobar possibles noms de veïns o veïnes, llocs o elements històrics que puguin batejar l’espai.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies