Èxit d’inscripcions al CEM Turó de la Peira

El centre esportiu vol ser un referent en aigua amb activitats dirigides i cursets de natació

El Centre Esportiu Municipal del Turó de la Peira acaba d’obrir portes i ja compta amb més de 700 usuaris inscrits. De fet, des de divendres les altes es fan de manera esglaonada amb una espera de 15 dies.  El nou equipament compta amb piscina climatitzada i un pavelló esportiu. La construcció de l’edifici amb materials sostenibles i sistemes aïllants naturals permet un màxim d’autonomia de la gestió energètica dins l’equipament.

El repte per al CEM Turó de la Peira és obrir la piscina al barri. “Volem ser referents en aigua. –afirma David Torres, director del CEM Turó de la Peira- Des de l’activitat dirigida d’aigua, com per exemple aiguagim, i també oferim natació escolar amb molts horaris, tant en horari lectiu com en horari no lectiu”. Pel que fa a la pista poliesportiva, a banda de les escoles, dues entitats disposen d’un ús preferent de les instal·lacions, el Club Natació Atlètic Barceloneta i el Club de Futbol Sala Montsant. Totes dues entitats feien ús de les antigues intal·lacions esportives que hi havia en aquesta zona, enderrocades fa tres anys. Veïns i entitats havien reclamat aquesta renovació durant anys pel mal estat i la degradació dels dos equipaments. La transformació de tota aquesta illa, incloent equipament i la urbanització dels voltants amb jardins i accessos, ha costat prop de 10 milions d’euros.

La nova instal·lació esportiva uneix en un sol edifici dos espais clarament dividits: la piscina i el pavelló esportiu. Hereus de l’antiga piscina de 1972, gestionada pel Club Natació Atlètic Barceloneta, i de la pista esportiva de futbol sala exterior dels interiors del carrer de Sant Iscle, gestionada a mans del CFS Montsant. Aquestes dues entitats entren dins l’equipament nou com a usuaris preferents. El CNA Barceloneta podrà entrenar en dos dels carrils reservats en determinades franges horàries acordades amb el club. El CFS Montsant disposarà també d’uns horaris preferents per entrenar els seus equips, fer activitats i jugar els partits.  Feia més d’una dècada que les entitats i veïns demanaven unes instal·lacions en condicions.

Un edifici intel·ligent i sostenible

El CEM Turó ha estat dissenyat amb criteris gairebé 100% sostenibles, de manera que disposa d’una màxima autonomia a nivell de gestió energètica. Bona part de la il·luminació interior prové de les grans finestres i l’orientació solar de l’edifici, a més de les plaques fotovoltaiques de la seva coberta. A més, compta amb un aïllament tèrmic i aprofita el filtre del jardí vertical de la façana, que es limitarà a l’hivern per afavorir que hi entri més el sol, i es deixarà créixer a l’estiu perquè faci ombra al pavelló. Aquesta façana verda es regarà a través d’un sistema de recollida d’aigües pluvials. “Es recicla l’aigua de la pluja i l’aigua de les dutxes, pels lavabos. –explica David Torres- El pavelló es ventila i es regula el nivell de CO2, la qualitat de l’aire, a través d’una ventilació creuada. A l’aigua de la piscina no s’utilitza la regulació del pH habitual ni tampoc del clor. No fa olor, no pica la pell, no irrita els ulls.” A tot això se li suma la pròpia estructura, alçada amb fusta sostenible.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies