El Casal de Barri Trinitat Nova-SomLaPera finalista dels premis FAD d’Arquitectura

El jurat valora la integració amb l’entorn i l’aprofitament de l’orografia en el seu disseny

El Casal de Barri Trinitat Nova-SomLaPera opta al premi FAD d’Arquitectura d’enguany. Els guardons es lliuren el proper 19 de juny i d’entre els 11 projectes finalistes, només aquest equipament representa a la ciutat de Barcelona.

El jurat ha tingut en compte a l’hora de seleccionar-lo per a la final la seva integració a l’entorn. Per una banda dona continuïtat entre el barri i la Casa de l’Aigua a través de dos vies. S’aprofita l’orografia, en pendent, per construir un equipament de dues plantes semisoterrat. A més, segons el jurat s’utilitza encertadament la pavimentació del carrer per cobrir la façana i la part superior del casal, a mode de camuflatge.

Un altre punt positiu és la forma com s’il·lumina l’interior. Les finestres laterals acompanyen el pendent del carrer, augmentant progressivament la mida de les finestres. Per la coberta, unes claraboies permeten l’entrada de la llum fins a la planta inferior.

Finalment, també es valora la creació d’un punt de trobada per al veïnat a l’accés superior, amb  un espai de bar, amb dues terrasses.

Aquesta és la 61a edició dels premis FAD d’Arquitectura, creats el 1958 pel Foment de les Arts Decoratives i impulsats per l’arquitecte Oriol Bohigas, amb l’objectiu de reconèixer les millors obres de l’arquitectura contemporània. A dia d’avui, es tracta dels guardons més longeus d’Europa en l’àmbit de l’arquitectura i l’interiorisme i un dels més prestigiosos de la península Ibèrica.

Els guardons es donaran a conèixer el proper 19 de juny, a partir de les 20h.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies