La comunitat de Can Masdeu adapta l’accés a l’espai social

En una segona fase d’obres faran accessible la latrina i el punt de trobada

Ja comencen a fer-se visibles les rampes que permetran la gent amb problemes de mobilitat accedir fins a l’espai social de Can Masdeu. Aquest espai es troba en la part superior de la masia i fins ara s’hi accedeix a través d’escales. Les obres d’accessibilitat arriben després d’una campanya de mecenatge on hi van participar unes 300 persones i que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament. Amb els 16.000 euros aconseguits han adquirit els materials i han llogat la maquinària necessària. La mà d’obra la posen els usuaris i voluntaris, que els matins de dilluns, dijous i dissabte treballen plegats. Un equip intergeneracional que comparteix experiències i acaba la jornada amb un esmorzar comunitari.  A hores s’ha fet una primera rebaixa de terres per crear les rampes, tot i que caldrà una segona per assolir el 8% d’inclinació necessària per fer possible que una persona autònoma amb cadira de rodes pugui pujar. A més, també s’estan construint i instal·lant una gabions metàl·lics amb pedres com a murs de contenció. Un sistema econòmic, ecològic i sostenible, que permet que tothom hi pugui participar sense tenir gaires coneixement de construcció. “Els materials són completament separables. En aquest sentit, quan ja no necessitem la rampa podem separar el metall i reciclar-ho i la pedra mantenir-la aquí, és un mineral. En aquest sentit és molt ecològic. – explica Maia del Tento, arquitecta i de la comunitat de Can Masdeu-Després és molt eficient per al tipus d’obra que estem fent. Perquè venen persones voluntàries que no tenen molts coneixements.”

Aquesta és la primera fase del projecte d’accessibilitat de Can Masdeu. Un cop finalitzin les activitats habituals de l’espai social (el PIC, Punt d’Interacció de Collserola), el proper 18 de juny, començaran la següent fase, en què s’anivellaria l’esplanada davant el bar, punt de trobada habitual a l’aire lliure, i es construiran noves piques adaptades, a un nivell més baix. I a la tardor iniciarien la tercera i darrera fase. Es construiria una latrina seca adaptada, ja que a les actuals no s’hi pot accedir amb cadira de rodes.

A banda de les tres jornades setmanals de treball, des de Can Masdeu també han convocat alguns camps de treball específics i fins i tot han acollit dos grups d’escoltes que han col·laborat en el projecte. Així ho explica un altre dels voluntaris i usuaris de la masia, Marc Balaguer: “Hem organitzat camps de treball, que han estat com dies intensius, on ha vingut gent i els hem preparat el dinar, els hem donat lloc per dormir, els hem dinamitzat les nits perquè fos més amè, i amb això hem aconseguit avançar bastant.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies