La fotògrafa Marta Pareja reflexiona sobre llinatges reials i obrers a ‘Estudio sobre la monarquia’

El projecte becat pel 15è Fòrum Fotogràfic Can Basté  es pot veure fins al 20 de juliol

El centre cívic Can Basté mostra fins al 20 de juliol el projecte becat pel seu concurs més emblemàtic, el Fòrum Fotogràfic. Es tracta de “Estudio sobre la monarquía”, en el qual la fotògrafa Marta Pareja crea una analogia entre la història de la seva família i capítols històrics del període entre la mort del dictador Francisco Franco i la pujada al tron de Juan Carles I. El projecte està dividit en cinc aproximacions: “Espectres”, “Banquet”, “Emperador”, “Garrot” i “Coronació”. Ho fa amb un toc d’humor i subtilesa, citant anècdotes i capítols de la seva família (avis i pares) com vivències de la guerra civils dels seus avis, l’emigració i arribada a Barcelona, concretament a les Roquetes, o col·locant en paral·lel la coronació de Joan Carles I i l’errada que va fer al DNI del seu pare hi figurés com a professió “emperador” enlloc d’”empedrador”. També es fa referència a fets històrics com la mort en el garrot vil de Salvador Puig Antich, per exemple.

Tot amb una mirada crítica en una clara analogia entre la vida d’una família treballadora (que va perdre la guerra) i els llinatges reials. Unes diferències que es deixen veure amb exemples tan clars com els nínxols d’uns i els panteons i monuments dels altres. Marta Pareja també deixa una part lúdica en un circuit que comença guillotinant un tros de pernil amb forma de corona i acaba convidant el visitant a fer-se una corona de paper amb papiroflèxia. Amb les instruccions corresponents, és clar.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies