Salvem les Pensions Nou Barris es mou al Casal de Barri de Verdum

El grup es reuneix el primer i el tercer dijous de cada mes de 18 a 20h

Els membres de Salvem les Pensions Nou Barris ja tenen seu. Després de reunir-se durant prop de sis anys a l’AV Prosperitat, han aconseguit un espai al Casal de Barri de Verdum (carrer de Luz Casanova, 4-6). Allà s’apleguen el primer i el tercer dijous de cada mes entre les 18h i les 20h per debatre sobre les darreres novetats o per preparar mobilitzacions com les que cada dilluns al matí fan a la plaça de la Universitat.

Salvem les Pensions Nou Barris pertanyen al moviment de la Marea Pensionista a nivell de ciutat, Catalunya i Espanya. Es va crear, com la resta de grups, arran les retallades de fa set anys, quan es va decidir pujar tan sols un 0,25% les pensions. Defensen que cal lluitar perquè les pensions siguin públiques, com a dret social que són, independentment del color dels governs i estiguin protegides per garantir un mínim nivell de vida digne a les persones grans. Rebutgen la privatització que podria deixar les pensions en mans del món financer. En aquest sentit, veuen amb preocupació els moviments que s’estan fent a nivell de la Unió Europea, uns primers passos cap a la privatització. Per això, conviden tothom a unir-se a la seva lluita. Especialment als treballadors i als estudiants, ja que consideren que no només reivindiquen les seves pensions, sinó també les dels treballadors i estudiants actuals.  En aquesta línia volen  han organitzar xerrades a universitats i centres de secundària per exposar la situació com ja han fet a algun centre d’ensenyament postobligatori, per convidar els joves a la causa.

Tomás Maté, Salvem les Pensions Nou Barris

“Les pensions són un dret social i com a tal s’han de defensar. No sols lluitem per la nostra pensió, perquè evidentment ens l’estan trastocant però ja la tenim. Ens arribaran a destruir un tant per cent de la nostra pensió, però el gran problema és el futur, la gent que encara està treballant, i no només la gent que està treballant sinó els estudiants.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies