Salvem les Pensions Nou Barris es mou al Casal de Barri de Verdum

El grup es reuneix el primer i el tercer dijous de cada mes de 18 a 20h

Els membres de Salvem les Pensions Nou Barris ja tenen seu. Després de reunir-se durant prop de sis anys a l’AV Prosperitat, han aconseguit un espai al Casal de Barri de Verdum (carrer de Luz Casanova, 4-6). Allà s’apleguen el primer i el tercer dijous de cada mes entre les 18h i les 20h per debatre sobre les darreres novetats o per preparar mobilitzacions com les que cada dilluns al matí fan a la plaça de la Universitat.

Salvem les Pensions Nou Barris pertanyen al moviment de la Marea Pensionista a nivell de ciutat, Catalunya i Espanya. Es va crear, com la resta de grups, arran les retallades de fa set anys, quan es va decidir pujar tan sols un 0,25% les pensions. Defensen que cal lluitar perquè les pensions siguin públiques, com a dret social que són, independentment del color dels governs i estiguin protegides per garantir un mínim nivell de vida digne a les persones grans. Rebutgen la privatització que podria deixar les pensions en mans del món financer. En aquest sentit, veuen amb preocupació els moviments que s’estan fent a nivell de la Unió Europea, uns primers passos cap a la privatització. Per això, conviden tothom a unir-se a la seva lluita. Especialment als treballadors i als estudiants, ja que consideren que no només reivindiquen les seves pensions, sinó també les dels treballadors i estudiants actuals.  En aquesta línia volen  han organitzar xerrades a universitats i centres de secundària per exposar la situació com ja han fet a algun centre d’ensenyament postobligatori, per convidar els joves a la causa.

Tomás Maté, Salvem les Pensions Nou Barris

“Les pensions són un dret social i com a tal s’han de defensar. No sols lluitem per la nostra pensió, perquè evidentment ens l’estan trastocant però ja la tenim. Ens arribaran a destruir un tant per cent de la nostra pensió, però el gran problema és el futur, la gent que encara està treballant, i no només la gent que està treballant sinó els estudiants.”