La Coral Canticòrum celebra els 40 anys

L’entitat commemora l’aniversari al concert d’estiu al Pati de la Seu del Districte

La Coral Canticòrum entra a la maduresa amb uns esplèndids 40 anys que pensen celebrar amb un concert que començarà avui a les 19h al Pati de la Seu del Districte. Es tracta del Concert d’estiu que aplega quatre corals, la mateixa Canticòrum, la Ideal d’en Clavé, la Santa Eulàlia i la Voces Amigas, a més d’alguns cantaires solistes i un conjunt instrumental.

La Coral Canticòrum va ser fundada l’any 1979 al barri de la Guineueta per Constantí Sotelo i Paradela (director), Juli Marco i Abellan, i Carles Mata i Fierro. Durant la seva trajectòria ha practicat tots els estils musicals, en especial els temes populars catalans i d’arreu. Ha rebut  guardons com la Medalla d’Honor de Barcelona de 2003, any que van celebrar el 25 aniversari. Precisament aquell any, i dins les commemoracions, els membres de la coral van lliurar al Districte de Nou Barris el seu guardó de Soci d’Honor, com a reconeixement per la seva col.laboració. Tres anys més tard, el 2006, se’ls va concedir el premi Nou Barris en la secció de cultura.

En l’actualitat la Canticòrum està integrada per 52 cantaires. És membre de la Federació Catalana d’Entitats Corals des de 1980 i ha participat activament amb la delegació del Barcelonès. Ha dut a terme nombrosos concerts a la Ciutat Comtal: Palau de la Música Catalana i Auditori, Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, Catedral, església de Santa Maria del Mar, església de Santa Maria del Pi, església de la Mercè, etc. També ha actuat arreu de Catalunya (Alcanar, Arbúcies, Balaguer, Cabestany, Linyola, Navàs, Perpinyà, Reus, Sabadell, Salses, Tàrrega, etc.), a Espanya (Cuenca, Ejea de los Caballeros, Íscar, Madrid, Saidí, Zumarraga, etc.) i a l’estranger (Andorra, Castres, Klagenfurt, Mariazell, Praga, Salzburg, Viena, etc.). A més, ha protagonitzat nombrosos intercanvis amb altres corals de Catalunya i de fora.

Cada any es programa una obra clàssica que és interpretada amb acompanyament d’orquestra en les diferents esglésies de Nou Barris: Santa Engràcia, Sant Mateu, Sant Rafael o Sant Sebastià. També col·labora assíduament en els actes culturals que organitza el Districte de Nou Barris, el Centre cultural Els Propis, l’agrupació sardanista l’Ideal d’en Clavé i l’Associació de Veïns i Veïnes de la Guineueta.

Des de 1984, la Coral Canticòrum organitza anualment la popular Trobada de Corals a la Guineueta. Darrerament, la trobada forma part del programa de la Festa Major de Nou Barris. I també celebra al barri els tradicionals concerts de Nadal i de fi de curs.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies