Dissabte intens de festes majors i celebracions

La plaça de les Roquetes celebra la seva desfilada de moda, cuina i bricolatge

Aquest cap de setmana tenim 5 dels 13 barris del districte en festa major. Alguns acabaran les celebracions aquest cap de setmana i altres tot just la comencen. Us oferim a continuació els enllaços a la programació de les festes de cadascun dels barris:

Festa Major del Turó de la Peira. Fins al 23 de juny

Festa Major de Can Peguera. Fins al 23 d ejuny

Festa Major de la Guineueta. Fins al 16 de juny

Festa Major de la Trinitat Nova. Fins al 16 de juny

Festa Major de les Roquetes. Fins al 16 de juny

D’aquesta darrera festa, la de Roquetes, destaquem un dels actes protagonistes del programa, la Roquetes Fashion Wood & Food. A les 19h la plaça de les Roquetes es convertirà en una passarel·la de moda que descobrirà les creacions d’enguany, dissenyades i fetes per les més de 70 persones que formen part del projecte Més per Menys, ja sigui com a voluntàries, monitores o part dels projectes d’integració laboral. És un projecte autogestionat, que es basa sobretot en les donacions de teles i en els recursos aconseguits a través de vendre alguns productes confeccionats al taller. Però sobretot, la Roquetes Fashion és un moment de sororitat i comunitat entre les veïnes i veïns del barri.

La desfilada de les Roquetes va néixer fa set anys com una manera de celebrar el fi de curs dels tallers de costura del projecte Més per Menys, que tenien com a objectiu treballar l’autoestima en un moment de crisi en què moltes veïnes es quedaven a l’atur i tancades a casa. La desfilada final esdevenia una mostra del que podien arribar a fer. Per aquesta raó sempre l’han definit com ‘la passarel·la de la dignitat’. “És més que una desfilada de moda- assegura Amparo Iturriaga, una de les emprenedores del projecte- És un sentiment de col·lectivitat, que fem coses en comú, que totes ens donem suport, ens coneixem, i és la desfilada de la dignitat.” I és que darrera de la passarel·la hi ha molta més gent que treballa de forma invisible, amb el maquillatge, el pentinat, planxant o fent mil petites aportacions perquè la desfilada sigui un èxit de nou.

Més enllà del toc festiu i lúdic, l’acte sempre ha tingut un vessant reivindicatiu. L’any passat va ser la defensa de les minories i la diversitat, que es va mostrar amb l’aparició de dues núvies al final de la desfilada. “Aquest any amb el tema de la violència de gènere, que és un tema que ens toca a tots, volem fer alguna cosa també per mostrar el nostre rebuig a la violència”, explica Iturriaga.

Amb el temps s’hi han sumat nous tallers al projecte, com el cuina i enguany un de bricolatge. Des de fa un parell d’anys ja desfilen els plats i tapes creades en el Més per Menys de cuina. Enguany, els participants del Més per Menys Bricolatge també hi participen, creant l’escenografia de la desfilada. És per això que aquest any el nom de la desfilada és Roquetes Fashion Wood & Food Week. A la jornada es recupera aquest any un punt de venda de complements fets al taller, amb l’objectiu d’aconseguir més recursos per l’any vinent.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies